Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lenne, ha minden két egész...

U. Xorter kérdése:

Mi lenne, ha minden két egész szám között lenne egy harmadik?

Figyelt kérdés
Az a tippem, hogy akkor nem lenne egységelem. Szerintetek?

2022. szept. 5. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mármint ezt nem értem, hogy mit akarsz kérdezni. Ezt írd le picit érthetőbben? A jelenlegi egész szám teret bővitenéd, úgy hogy a most meglévő egészek közé kerülne egy harmadik. Vagy úgy ahogy pl. a racionális számok esetén működik, hogy bármely két racionális szám között van legalább egy további racionális szám? Hogy képzeled ezt el?
2022. szept. 5. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában bonyolult idegen nyelvű szövegekben szoktam elveszteni az alanyt, ha a második, vagy a harmadik mondat sem tartalmazza, akkor vissza kell mennem három mondattal előbbre, hogy mire is vonatkoznak az állítások. De itt egy mondaton belül sem értem, hogy két (szomszédos?) egész szám közt ki lenne?
2022. szept. 5. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Logikailag blődség a kérdés, ennek nincs semmi értelme. Az egész számok szerinted miért egész számok?
2022. szept. 5. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
U. Xorter - Te vagy az?
2022. szept. 5. 16:26
 5/10 krwkco ***** válasza:
100%

"Mi lenne, ha minden két egész szám között lenne egy harmadik?"

Akkor mást hívnánk egész számnak, mint most. És használhatatlan lenne arra a célra, amire most használjuk az egészszámokat.

Pl. ha van öt almánk és elveszünk egyet, akkor vissza tudunk rakni egy almát, hogy utána 5-nél kevesebb legyen?

2022. szept. 5. 17:43
 6/10 krwkco ***** válasza:
100%

"Mi lenne, ha minden két egész szám között lenne egy harmadik?"

Bár végül is ne értelme. Mint a részvény a split.

Vagy ami a kenyerekkel mostanában történik.

Régebben a "kérek 1 kenyeret" azt jelentette, hogy egy kilós kenyeret kérek. Azután azt, hogy egy félkilósat. Az 1 kenyér és a 2 kenyér között megjelent a 3 új-kenyér. Most meg már 30 dekás az 1 kenyér.

Időnként megjelenhetne egy rendelet, hogy a régi 1 helyett most már 2-t kell mondani. Sok dolog egyszerűbb lenne. Pl. nem csökkenne az aktuális fizetésből megvehető dolgok darabszáma.

2022. szept. 5. 17:57
 7/10 krwkco ***** válasza:
63%

"Bár végül is ne értelme." helyett

Bár végül is lenne értelme.

Nem tudom, miért hagy ki betűket a számítógépem. Lehet, hogy titokban kriptobányászik.

2022. szept. 5. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
4: Azért ennyire ostoba és értelmetlen kérdést még Ő sem tett fel. Szerintem valamelyik lelki társa, követője, "tanítványa".
2022. szept. 5. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#8 Másolós sorozatgyilkos? :)

A kérdésre: Az egész számok azért olyanok, amilyenek, mert követik a természetben lévő egész mennyiségek logikáját. (Ez a lényege az egésznek.) Szóval két alma és három alma között milyen egész alma mennyiséget tudnál mondani?

2022. szept. 6. 12:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség.
2022. okt. 8. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!