Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehetséges ez?

Hogyan lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Előre szólok, eléggé fura jelenség, évente kb. 1x fordul elő, ma épp történik. Egyébként ha nem velem történne meg, én is megkérdőjelezném a történet valóságtartalmát.

Szóval a biciklimen van dinamó, de tudni kell róla, hogy inkább nem működik, ezért nem is használom. Évente 1x fogja magát az első lámpa (amely rá van kötve a dinamóra) és magától bekapcsol.

Mivel a dinamót nem használom, így erősen kétlem, hogy bármilyen áramot termelne vagy termelt volna, nem mellesleg ha "bekapcsolom" akkor a lámpa nem is igazán akar működni.

Viszont ma, ahogy jöttem hazafelé, észrevettem, hogy bekapcsolt az első lámpa. A gombja nem jó sajnos, így kikapcsolni sem lehet, ütögetni is próbáltam, semmi. Ez volt 17:00 magasságában.

Azóta a lépcsőházban áll a bicaj önmagában, lezárva, érintetlenül, jelenleg is világít a lámpa...

Nem ismerem a dinamók működését de kicsit creepy a dolog és főleg úgy, hogy évente tényleg nagyjából egyszer, random időpontban történik ez. Valószínűleg reggelre kikapcsol, majd megírom.

Valaki ötlet, tipp? :D

2022. szept. 2. 22:53
1 2
 11/13 Kólauborkával ***** válasza:

Szerintem elemes-dinamós és az elemeknél kontakt hiba lehet, amit helyreráztál utolsó utadon.

Én erre tippelek.

2022. szept. 3. 14:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Én meg inkább maradok a fénymanóknál, az számomra még mindig hihetőbbnek tűnik, mint egy 15 éves biciklire rárohadt működésképtelen dinamó által hajtott elem nélküli izzószálas lámpa világítson fél napot álló helyében évente mindig egyszer.
2022. szept. 3. 14:24
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat! Ma megnéztem, de szét még nem volt időm szedni a lámpát.

Nincs a dinamóra rákötve szóval valószínűleg valami akksija lehet ami talán valamilyen napelemes cucc és valószínűleg kontakt hibás is, mert nem világít csak tényleg évente egyszer.

Egyébként 1 teljes napig bírta, ma voltam muszáj volt többször is használnom, végig világított a lámpa. :D Hazaértem ma is délután 5 körül, akkor aludt ki teljesen.

2022. szept. 3. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!