Hogyan lehetséges ez?
Előre szólok, eléggé fura jelenség, évente kb. 1x fordul elő, ma épp történik. Egyébként ha nem velem történne meg, én is megkérdőjelezném a történet valóságtartalmát.
Szóval a biciklimen van dinamó, de tudni kell róla, hogy inkább nem működik, ezért nem is használom. Évente 1x fogja magát az első lámpa (amely rá van kötve a dinamóra) és magától bekapcsol.
Mivel a dinamót nem használom, így erősen kétlem, hogy bármilyen áramot termelne vagy termelt volna, nem mellesleg ha "bekapcsolom" akkor a lámpa nem is igazán akar működni.
Viszont ma, ahogy jöttem hazafelé, észrevettem, hogy bekapcsolt az első lámpa. A gombja nem jó sajnos, így kikapcsolni sem lehet, ütögetni is próbáltam, semmi. Ez volt 17:00 magasságában.
Azóta a lépcsőházban áll a bicaj önmagában, lezárva, érintetlenül, jelenleg is világít a lámpa...
Nem ismerem a dinamók működését de kicsit creepy a dolog és főleg úgy, hogy évente tényleg nagyjából egyszer, random időpontban történik ez. Valószínűleg reggelre kikapcsol, majd megírom.
Valaki ötlet, tipp? :D
Szerintem elemes-dinamós és az elemeknél kontakt hiba lehet, amit helyreráztál utolsó utadon.
Én erre tippelek.
Köszi a hozzászólásokat! Ma megnéztem, de szét még nem volt időm szedni a lámpát.
Nincs a dinamóra rákötve szóval valószínűleg valami akksija lehet ami talán valamilyen napelemes cucc és valószínűleg kontakt hibás is, mert nem világít csak tényleg évente egyszer.
Egyébként 1 teljes napig bírta, ma voltam muszáj volt többször is használnom, végig világított a lámpa. :D Hazaértem ma is délután 5 körül, akkor aludt ki teljesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!