Ha azon bolygón élnénk aminek van egy gyűrűje és valami miatt megoldható lenne ott élni akkor ha felnézünk égre látni fogjuk bolygó gyűrűjét is?
10/
""A Hold sem tűnne olyan lámpaszerűen fényesnek, ha egy kis korong helyett hosszú, széles csíkban oszlana el a fényessége."
Az eloszlás miért is jön ide? Adott egy közeli hold, a Holdunk és annak látszó méretén a látszó fényessége. A Hold látható területének egymás mellé rakásáról lenne szó szerintem.
Az persze kérdés, hogy a gyűrűk fényessége azonso közelségből hogyan aránylik a Holdéhoz. Ezt nem tudom. :) Fiktíven most azonos fényességet, azonos fény visszaverődést feltételeztem, mert nincs rá adatom.
A gyűrűk fényét az csökkentené a Holdhoz képest, hogy nem teljes lefedettségű fényvisszaverő felület, hanem szétszórt. Szóval a gyűrű szórványos darabokból áll viszont felületre nagyon nagy.
Azért a Tejútnál tuti fényesebb lenne. Oké a Hold talán sok, a Tejút meg kevés becslés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!