A szláv népeknél (pl.szlovákoknál, lengyeleknél) miért van ennyi mongoloid beütésű ember?
Amikor ezekben az országokban jártam rengeteg enyhén "vágott szemű" embert láttam, főleg a nőknél nagyon feltűnő ez.
Magyaroknál ilyet szinte egyáltalán nem látni, pedig elvileg mi "jöttünk keletről".
Én voltam Szlovákiában is és Lengyelországban is, de nem láttam mongoloid kinézetű embereket. A legyelek általánosságban véve elég világosak, jellemző rájuk a kerek fej, széles arccsont, világos szem de nem vágott. A szlovákok már kevertebbek, összességében hasonlítanak a magyarokra.
Esetleg tudnál példának küldeni valamilyen képet, hogy pontosan mit értesz a mongoloid alatt?
A kelet-európai lakosság körében nem annyira ritka, sem a szlávok körében, sem a magyarok körében.
Már ha "vágott szem" alatt arra a szemtípusra gondolsz, mint ami pl. Falusi Mariann-nak is van
A kunoknak, jászoknak hasonló a szemük mint Falusinak.
A lengyeleknél egyáltalán nem jellemző.
A szlovákok elég sötét pigmentáltak, főleg a hegyi tótok, akiknek oláh felmenői elszlávosodtak.
Falusi nem jó példa: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!