Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért kell a fénysebesség...

Miért kell a fénysebesség eléréséhez végtelen energia?

Figyelt kérdés
Szerintem aminek a sebessége nem végtelen, ahhoz végtelen energia sem kell.

2022. aug. 26. 20:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Nagy az én hitem, hatalmas :)

Persze azért örülök neki, ha a beszélgető partnerem fel meri vállalni a felhasználó nevét. A sok anonim között elvész a ...

2022. aug. 29. 19:39
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem egy kicsit el kell vonatkoztatnod a szavak hétköznapi megszokott értelmétöl.

Például az egész számok közé esö törtek esetében a végtelen*végtelen=végtelen²=végtelen, ami megegyezik az összessel is.

A végteleneket úgy szorzod vagy adod össze értelmezésem szerint, mintha mégiscsak véges számú lenne. A végtelen nem egy szám. Az összes sem egy szám.

Az összesnek megvan az az elönye, hogy ha konkretizáljuk, akkor végest lehet belöle csinálni, pl. az összes ma élö ember.

Ha jól tudom van megszámlálhatatlanul végtelen és megszámolhatóan végtelen is. Valamint végtelen pozitív egész szám van, ami megint furcsa, hiszen egy vége mégis van, mert az 1 a legkisebb pozitív egész szám.

2022. aug. 30. 10:35
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

"Igaz, nem tudjuk, hogy végtelen-e - de ha az, AKKOR IS tud tágulni. Tehát a végtelent akkor LEHET szorozni."

Vigyázat, a tér nem végtelen, hanem határtalan, nincs "széle". Legjobb tudásunk szerint véges térfogatú, ami egyébként valóban nő.

2022. aug. 30. 11:06
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Ne sovinisztáskodj! Miért nö? Lehet férfi is, erre sincs még meg a válasz.
2022. aug. 30. 11:09
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

"Tegyük fel, hogy egy tömeg elérte a fénysebességet és ezzel végtelen tömegre tett szert."

Erre válaszul egy példa, ami egy másik kérdésnél is felmerült:

1/(1-x)

Alulról közelítünk 'x' értékével 1-ig. Kérdés: írhatunk-e 1-et x helyére? Minden határon túl közelíthetjük 1-et, de nem érhetjük el, mert akkor értelmetlen a kifejezés.

2022. aug. 30. 11:12
 36/40 anonim ***** válasza:

off

#34 --> [link] :))

2022. aug. 30. 11:13
 37/40 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

("Ha (tegyük fel) az univerzum végtelen, akkor hogyan tud tágulni?")

2022. aug. 30. 11:14
 38/40 Mojjo ***** válasza:
100%
@33: Nem tudjuk, hogy a tér végtelen-e vagy sem. Nincs semmiféle legjobb tudomásunk arról, hogy véges lenne.
2022. aug. 30. 11:48
 39/40 anonim ***** válasza:

"Legjobb tudásunk szerint véges térfogatú"

Mármint az általunk látható tér.

De a valódi sokkal nagyobb.

2022. aug. 30. 12:48
 40/40 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért választja valaki az anonimitást, ha úgyse tudjuk, hogy ki ő.

Egyáltalán nem biztos, hogy a vörös eltolódást a tér tágulása miatt érzékeljük annak, ami. A mai tudásunk alapján erre következtetnek, de ki az, aki megmérte és itt távolságmérésre gondolok két külön időpontban?

Miért biztos, hogy nincs éter? Volt néhány mérés, amiből erre következtettek. Lehet, hogy a mérési körülmények nem voltak megfelelőek.

#34 A mai legjobb hozzászólás sztem a tiéd volt :) Nagyon tetszett :)

2022. aug. 30. 19:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!