Miért vannak melegek?
“… 100% hetero vagyok de azért van olyan srác, aki meg tud mozgatni.”
Biztosan?
Inkább biszexuális. De nem is ez a lényeg.
Amúgy a kérdésre válaszolva.
Miért vannak melegek?
Miért kék az ég?
Miért vannak zenészek?
Miért, miért, miért?
Mert így alakult. Mi már csak az - aktuális - eredményt tapasztaljuk, az - aktuális - létfeltételek mentén.
#5 Ez az érvelés egyszerűen téves. Mindegyik feltett kérdések megvan a válasza, maximum még nem ismert. Ez viszont nem ők annak elfogadására (lásd a fehér foltok istene).
A válaszok (kivéve az elsőt):
- Tyndall-effektus, Mie- és Rayleigh-szóródás
- Sokszor vagy gyermekkorban megjelenő motiváció (tehetség, figyelemkeresés, érdeklődés) vagy szülői nyomás.
A melegség oka manapság tisztázatlan. Egyrészt egyértelmű genetikai komponense nincs, tehát ha van is genetikai faktor, akkor az összetett markeregyüttes megléte (lásd Ben Neale et al). Másrészt a környezeti hatások vizsgálata elképesztően nehéz, különösen amióta az emberkísérletek etikátlanok. Manapság főkomponensként a környezeti hatást szokás emlegetni, de ennyi kérdőjel mellett én nem szívesen állítok akármit is teljes bizonyossággal.
3
biztos. tuti biztos. már csak tudom magamról ... de itt kezdődik a probléma amúgy. egy hetero fiúnak miért ne tetszhetne másik fiú? hibás gondolkodás ez. a melegség ettől távol áll.
5
most akkor a saját válaszodra írod, hogy helyes? egyébként valóban létezik egyfajta genetikai konstelláció is (nem egy gén!), de a szociálpszichológiai hatások erősebbnek látszanak.
aztán létezik 1-2 elterjedtebb elmélet, de általában nem szokott tetszeni a melegeknek, így nem népszerűek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!