Lehetséges lenne pillangókkal repülni ha eleget kötünk össze?
"gyanítom, Kólauborkával egyszerűen elírta a számot"
Kétlem. Akkor 0.5-öt írt volna, nem 0.50-et. És számolásban persze, hogy kiírja.
Számomra meglepő, hogy ez a koncepció furcsa emberek számára, én már elég rég óta vettem természetesnek, hogy 0, valami helyett .XY-t írunk. Persze opcionális. Benne lehet az is, hogy a gondolkodásmódom túlságosan elangolosodott. Gondolkodni is könnyebb már angolul számomra. Hát, van hogy feles-feles hibrid. És én nem is gondoltam számológépre... rengetegszer láttam már embereket .XY-ként leírni számokat az edukációs / tudományos jellegű YT csatornákon.
Meg hat ugye az elso 10.000 pillangot meg meg tudod kotni 1-2-3 meter hosszu fonalra, de a tobbinek mar egyre hosszabb fog kelleni, amiknek mar nem csak a sulya lesz nagy, hanem a legellenallasa is, vagyis meg tobb pillango fog kelleni, meg tobb fonallal...
Nem hiszem, hogy ez mukodokepes lenne.
Hozzáteszem ehhez, nem csak leírva, de kiejtve is gyakran csak így ejtik ki: "Point five". A "zero" ilyenkor felesleges.
"Kétlem. Akkor 0.5-öt írt volna, nem 0.50-et."
Kétlem. Miért írt volna 0.50-et? Persze feltételezhetjük, hogy valamiért két értékes jeggyel akarta meg adni a tömeget, csak akkor miért is? Század grammra pontosan tudná, mekkora egy lepke tömege? Ellenben ha feltételezzük, hogy véletlenül felcserélte a a sorrendet, akkor elég könnyen kapunk 0.5 helyett .50-et.
De persze elég meddő dolog azon vitatkozni, hogy mit akart írni. Majd ha visszajött, leírja.
"Számomra meglepő, hogy ez a koncepció furcsa emberek számára, én már elég rég óta vettem természetesnek, hogy 0, valami helyett .XY-t írunk."
És hol használnak ilyet? Lövedékek átmérőjénél láttam, máshol nem nagyon. Különösen érdekelne, hogy magyar nyelvterületen hol használnak ilyet, ha már magyar szövegről van szó?
2 pillangó + a fonal hány gr?
Milyen fonal, cérna ect?
Hány cm fonal kell összekössön 4 pillangót: elöl egy, hátul egy, oldalt 2?
Hogyan aránylik az összekötő fonalak súly a pillangók súlyához?
Hogyan oldod meg, hogy ne sértsd meg a szárnyán a port?
Tényleg! A pillangó szárnyát díszítő “por” miből van, a fajtajellegen kîvül mi a funkciója?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!