Melyik légy az, ami (az erdőben) 5, legfeljebb 10 cm-re a szemem előtt repdes és rendszerint hunyorítanom kell tőle, mert olyan közel repül a szememhez? Gyakran a szem körüli bőrhöz is hozzáér.
Vélhetően ezeket látom rajban (10-15-en lehetnek rendszerint) és úgy legfeljebb 1 méteres körzetben, aurávan repkednek, abból nem látom őket kimozdulni.
Idáig 2-nél többet nem láttam a szemenél egyszerre. Ezt is információ végett írom.
A másik kérdés, hogy milyen természetes gyógynövénnyel, illóolajjal tudom távol tartani?
csípnek is? Mekkorák kb? milyenek a test-szárny arányaik? milyen színüek? karcsúbbak vagy inkább tömzsibbek?
Talán a legjobb lenne ha megpróbálnál elkapni egyet és feltennél egy képet.
Én bézbózsapkával szoktam távoltartani. Tipikusan olyan helyeken vannak, ahol állatokat tartanak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__rovarok-izeltlabuak_..
Ha a muslica valóban így néz ki: [link]
és nagyobb, mint én azt gondoltam \ arra emlékeztem, akkor lehet, hogy az lesz, mert a szárnyának formája nagyon hasonlít rá. Viszont a testszínük fekete és a feje vagy szeme pirosas.
Nem csípnek. Amolyan apró legyek. Nem tömzsiek, de a karcsú szót se használnám rá.
4-es! Ez egy másik állat, de köszönöm a linket, most már tudom annak az irritáló állatnak is a nevét, ami a linkelt kérdésben szerepel.
5-ös! Értem. Viszont ilyen melegben izzad az ember.
Nem gabóca.
Készítettem 2 képet, jobbat idáig nem tudtam. Földes körmökre számítsatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!