Az országban kapható kitenyésztett növény változatok (hosszúkás paradicsom,paprika paradicsom,menta ízű bazsalikom, egyéb különlegességek) génmódosítottak?
20.
Most nem akarok belemenni részletekbe,de semmikép se véletlenül nem lehet az Eu-ba génmódosított növényt, behozni!
A nemesített növényeknél nem hallottam ,hogy mérgező lenne,az áll közelebb a természethez.
Ezzel mindent elmondtam.
A természetben millió mérgező növény van. Olyan is, amit megesznek vagy felhasználnak.
Manióka, légyölő galóca, vadkender, stb.
Ha keresztezed a tököt az uborkával, és megeszed, meghalsz.
Szóval NEM IGAZ az, hogy természetes=jó és mesterséges=rossz.
BÁRMELYIK nemesített dolog lehet életveszélyes.
Arról nem is beszélve, hogy például minden almatermesztőnek illik legalább néha magról ültetni almát. Ez az ő lottójuk. Gyakorlatilag sose nyernek vele, nagyon pocsék lesz.
Ezért kérdeztem, hogy pontosan MI A BAJOD a génkezelt dolgokkal?
Sokkal jobban megvizsgálták mindegyiket, mint a nemesített dolgokat.
22.
Nem tudom, honnan veszed,hogy a tök és az uborka keresztezés halálos,de általában N idegen fajjal keresztezik, szóval ez maximum egy érdekesség ha igaz!
Egyébként a paradicsom,krumpli is mérgező volt mielőtt kinemesítették szóval eddig jól sült el a nemesítés.
Ezeket megint csak rosszul tudod.
A krumplinak bármilyen része mérgező, ami zöld. Ma is. A termése különösen.
Viszont ez többnyire nem halálos.
A tök és az uborka viszont szélbeporzású... kell még mondani?
Nem láttam a válaszod, hogy mi a bajod a génkezelt dolgokkal.
24.
Igen ezeket tudtam,de úgy értem a vad paradicsom volt mérgező a krumpli meg rossz ízű,ezt tudtad?
A kérdésre korábban megadta a választ.
1 perc volt guglival: [link]
Ja, hogy ha ÓLOM tányérból eszik, akkor egy savas étel veszélyes? Hát igen.
A válaszodat pedig továbbra sem látom.
Annyit írtál, hogy szerinted a természetes a jó, de ez nem igaz.
MI a bajod a génsebészettel? Leírnád végre?
“Ez természetes tehát jó” –mondta az ember akit lábon mart egy halálos mérgű kígyó túrázás közben. Attól mert valami közelebb van a természethez önmagában nem jelenti ,hogy jobb.
Kérdező, génmódosított növényekre kérdeztél rá. Hacsak nem az eredeti, vad változatát eszed (most a kedvedért tekintsünk el az ember nélküli evolúciótól amivel létrejött az alap növény is) úgy minden esetben “génmódosított” növényt eszel. Csak az eljárás más mert a mesterséges génszerkesztés gyorsabb s ellenőrzöttebb. De te a piacon több mint valószínű sima nemesített növényt veszel. De ha véletlenül mégsem az akkor sem lesz semmi bajod. Talán kis túlzással hamarább kapsz szalmonellát Mari néni ellenőrizetlen háztáji tojásaitól.
8/ A nemesítést nem csak hagyományból nem nevezzük génmódosításnak, hanem mert nem az. A gyereknezést sem nevezzük génmódosításnak.
Génmódosításnak nem azon folyamatok és tevékenységek összességét nevezzük, amik befolyással vannak a génekre, hanem amikor laboratóriumi körülmények között molekuláris genetikai eljárásokkal módosították célirányosan a géneket, vagdossák és összeillesztik. A gyereknemzés hatása a geneetikára nem tudatos és nem is lehet tudatos. Gyereknemzéssel és növény nemesítéssel nem tudják a konkrét gének tudatosan meghatározott részeit kivenni és illeszteni.
Növény emesítésnél, állatok domesztikációjánál és gyereknemzéskor nem lehet és nincs jelen ismert bázissorrendű DNS szakaszok illeszétése a DNS-be.
A főzést sem nevezzük vegyészetnek és a szakácsok sem vegyész szakon végeznek. Mert ezek nem azonosak. A vegyész rendszerszinten ismeri a kémiai szakterület elemeit és működését, a törvényszerűségeit és az elméleti és gyakorlati módszereket. Egy vegyész lehet nagyon rossz szakács is. :) Bocsi vegyészek :D
A különbség, hogy tudatosan adott gén részeket vesznek ki és/vagy illesztenek be. Ez nincs se a nemesítésnél se a domesztikációnál se a gyermeknemzésnél. A génmódosítás elég konkrét mukát jelent. :) Vagy van a világban pár milliárd genetikus? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!