Tudományos szempotbol az mennyire elfogadhato ,Hogy Máriát Jézus anyját megtermékenyítette az Isten? Nem képzelhető el,hogy valami király meghegesztette Máriát?
#9# Megfigyelő.
Ezek szerint nem jól és nem körültekintően figyelted meg a dolgokat. Nincsen semmiféle ellentmondás. Azok számára ellentmondásos, akik nem tapasztalták meg az öröklétet, a másvilág létezését.
Zsid.2,7. Kisebbé tetted őt rövid időre az angyaloknál, dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt és úrrá tetted kezeid munkáin,
Zsid.2,9. Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelje a halált.
Fil.2,6. A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
Mit olvasunk itt? Jézus otthagyta dicsőségét és emberré lett. Azaz Isten létére és mivoltához képest kisebbé tette magát az Angyaloknál. Ember lett. Mindamellett tudott és képes volt csodákat tenni. Ha akart volna le tudott volna szállni a keresztről, ahogy azt követelték tőle a zsidók, de akkor nem lett volna üdvösség, örökélet és feltámadás. Nem ez volt Isten célja és akarata. Isten Jézus testében itt ember volt. A kereszten is ember volt. Amikor Jézus bűntelenül meghalt a kereszten, gyakorlatban a bűnösök közé számláltatták. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, képletesen Isten el kellett hogy hagyja a halál pillanatában, hogy meg tudjon halni.
Ézs.53,12. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!
Mk.15,28. És beteljesedék az írás, a mely azt mondja: És a bűnösök közé számláltaték.
Tehát röviden ezt jelenti, hogy " Atyám miért hagytál el engemet?"
Mk.15,34. És kilencz órakor fennszóval kiálta Jézus mondván: Elói, Elói! Lamma Sabaktáni? a mi megmagyarázva annyi, mint: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!