Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják hogy a proxima...

Miért mondják hogy a proxima centauri sűrűsége 40 szerese a napénak?

Figyelt kérdés
Az átmérője az 1/7-ed része, a tömege az 1/8-ad része akkor nem hogy inkább minimálisan nagyobbnak kellene lennie a sűrűségének? Hiszen logikusan kevésbé kisebb az átmérője mint amennyivel kisebb a tömege.
2022. aug. 17. 00:26
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Javítva: " Akkor nem hogy inkább minimálisan KISEBBNEK kellene lennie a sűrűségének?
2022. aug. 17. 00:27
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
A tömeg nem az átmérővel, hanem az átmérő köbével arányosan változik.
2022. aug. 17. 00:38
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
A térfogata 340-szer kisebb. A sulya csak 8-szor kisebb, tehát muszály kb 40-szer sűrűbbnek lennie.
2022. aug. 17. 04:04
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
Hány éves vagy kérdezö, ha még nem jutottatok el a matekórán a hossz-terület-térfogat részig? Ez kb 6.-7.-es tananyag...
2022. aug. 17. 07:18
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem jutottam el addig hogy érdemes lenne kiszámolni a térfogatát. Csak ezeket a számokat néztem. Gondoltam ha nagyjából annyiad része az átmérője mint a tömege akkor nem lehet 40 szeres különbség.

KB mint amikor azt hittem hogy egy bármilyen gömbnél a 20 százalékkal nagyobb átmérő az csak 20 százalékkal nagyobb tömeg. De ugylatszik qv@ra nem.

2022. aug. 17. 08:11
 6/15 A kérdező kommentje:

"honnantudhatnám ***** válasza:

Hány éves vagy kérdezö, ha még nem jutottatok el a matekórán a hossz-terület-térfogat részig? Ez kb 6.-7.-es tananyag..."

Nem kell a hülye duma nyilván pontosan tudod hogy már felnőtt vagyok, akkor miért nem mondod meg simán hogy szerinted ostoba vagyok? Minek ez az óvatoskodás meg mellé beszélés? Arra áll fel hogy te tudod hogy" a köbével változik?? "

Egyetlen örömöd legyen az életben hogy te ebben profi vagy.

2022. aug. 17. 08:18
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Ha lusta vagy gondolkodni ne kérdezz hülyeségeket sem.

"Nem jutottam el addig hogy érdemes lenne kiszámolni a térfogatát."

Addig hogy jutottál el hogy megkérdezd miért annyi? Ha valami annyira nem érdekel, hogy 2 perc alatt utána számolj, akkor miért pazarolsz energiát hogy ide belépj és kiírj egy kérdést?

2022. aug. 17. 08:29
 8/15 A kérdező kommentje:

Jaj most nem tudom kettőnk közül akkor ki korlátolt.

Amikor azt mondom:

"Nem jutottam el addig hogy érdemes lenne kiszámolni a térfogatát"

Az nem azt jelenti hogy egyébkent tudtam hogy azt kell hanem azt jelenti hogy fogalmam sem volt hogy itt erre lenne szükség, és ezért tettem fel a kérdést Értem?

2022. aug. 17. 08:43
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Ezért tettem fel az elsö kérdést az iskolával kapcsolatban.

Erre behazudtad hogy felnött vagy. Ha valóban így van akkor inkább azt kérdezem hogy hány osztályt végeztél?

2022. aug. 17. 09:22
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem, te azért tetted fel azt a kérdést mert jól esik mindenkinek beülni a tanári székbe és megkérdezni a másikat hogy "na mi van, nem jártad még ki az iskolát hogy ezt nem tudod?" Hiába magyarázod hogy a hóember örül a napsütésnek.

"Erre behazudtad hogy felnött vagy."

Nem felnött hanem felnőtt. Méghozzá nagyon ostoba féle. De ezt is elvitatod tőlem hogy létezhet olyan felnőtt aki ezt nem tudja. Így két lehetőség van: 1: nagyon naiv vagy 2: most is kötözködsz velem.

2022. aug. 17. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!