Kutatják manapság az őszülés megakadályozásának lehetőségeit, hogy a jövőben ne őszüljenek az emberek vagy sokkal később ?
Sokféle lehetőséged van, pl. befestheted, letolhatod nullással, eltakarhatod kendővel, kalappal, vehetsz rá parókát, stb. Amit ennyiféleképpen ki lehet küszöbölni, és amúgy is csak rétegnek, és annak se életbevágó problémája, abba nem fog senki milliókat ölni, mert soha nem térül meg.
Olyan lehetséges inkább, hogy valami tök mást kutatnak, és valami hihetetlen szerencsével rábukkannak pont az őszülés ellenszerére. De az ilyen ritka.
A neten láttam vagy két éve egy receptet:
- két három babérlevél
- egy evőkanál szegfűszeg
- egy filter tea (már nem emlékszem fekete e, vagy zöld - bocs)
Ezt kell főzni fél óráig két dl vízben.
Hagyni kihűlni, majd egy evőkanál citromlevet keverni bele, leszűrni és lehet spricnibe, spraypalackba tenni, majd ezzel befújni a hajat és jól bedörzsölni.
Hagyni kell rajta jó sokáig, úgy emlékszem min. két órát. (én reggelig hagytam egy éjszaka)
Megjegyzem én csak simán hajat mostam vele, palack nélkül, mert nem volt, de palackkal gazdaságosabb. Egy főzet nekem két alkalomra volt elég, mert hetente kétszer kell használni.
Még egyszer csináltam belőle, de gyorsan visszajött az eredeti hajszínem, olyan seszínű nekem, világosbarna, a németek sötétszőkének mondják és két oldalt erősen őszült.
Nem is volt vele mostanáig gondom, de most megint kezd foltokban őszülni, elég ronda, így megint használni fogom, remélem másodszor is hat. Nem vagyok már fiatal, nyugdíjas vagyok egy ideje.
Kerestem az eredeti receptet, de sajnos nem találom.
Az eredeti hajszínedet fogja visszaadni.
2 : ti igy gondolkodtok a pasiddal, de ha végignézel az emberiség történelmén, láthatod, hogy folyamatosan fejlődtek a higiéniai eszközök, az igényesség a külsőnkre, a női szépségideál egy örökké 20 éves karcsú Barbie baba, aki nem izzad, nem öregszik, nem ráncos, nem őszül.
Manapság már vannak tartós szőrtelenitő gépek, a későbbiekben ezek is biztos fejlődnek majd vagy az orvostudomány talál belsőleg megoldást a szőrnövekedés ritkitására vagy megakadályozására. ELég messze kerültünk szőrmennyiséget tekintve is az ősembertől.. Már van mellnagyobbitó műtét, műszempilla, smink, anyajegyek ellen depigmentáló krémek. Minden fejlődik szép lassan.
A ráncok és az ősz hajszálak a legtöbb embert zavarják, az öregedés egyik jele, és bár mesterségesen eltakarható festékkel, szerintem biztos, hogy nem fog itt megállni a harc ellene, tehát vagy lesz jobb mesterséges megoldás vagy az orvostudomány talál megoldást arra, hogy később őszüljünk vagy ne őszüljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!