Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik egyáltalán gömbvillám?

Létezik egyáltalán gömbvillám?

Figyelt kérdés

Kicsit hasonló az UFO "észlelésekhez".

-Hiányoznak a jó minőségű képek, videók.

-Mindig csak valakinek az ismerősei, vagy azok további ismerősei látták.

-Akik beszámolnak, egyébként is fogékonyak mindenféle bizonyíthatatlan furcsaságra.

-Nincs laborban reprodukálva, pedig ma már elég sokat tudunk a plazmáról, alkalmazni is tudjuk akár mikroméretekben is, rendelkezésre áll mindenféle mágneses eszköz, amivel terelhető lenne.

Érdekelne a hozzáértők véleménye.

2022. júl. 5. 11:22
1 2 3
 21/28 TappancsMancs ***** válasza:
100%

17/

"Ha jól tudom akkor keletkezik ha..."

Ezt a kutatók sem tudják, bocsi csak így nincs olyan, hogy ha jól tudom... Én is hallottam olyat, hogy átment falon például. És a megjelenését ha ismernék, akkor lehetne kutatni, mint ahogy a normál villámok megjelenést is ismerik ezért kutatható. Sajnos nem tudják mitől és mikor jelenik meg. Sok feljegyzésnél nincs is vihar, jó időben is láttak már belőle.

Ball lightning - wiki

"A gömbvillámok leírása igen változatos. Úgy írták le, hogy fel és le, oldalra vagy előre nem látható pályákon mozog, lebeg és széllel vagy azzal szemben mozog; épületek, emberek, autók és egyéb tárgyak vonzzák, nem befolyásolják őket, vagy taszítják őket. Egyes beszámolók úgy írják le, hogy szilárd fa- vagy fémtömegeken halad át hatás nélkül, míg mások romboló hatásúnak és megolvasztják vagy elégetik ezeket az anyagokat."

Elvileg zárt helyen is lehet. És szerintem úgy tűnik, hogy több fajtája is lehetséges. De ez még majdnem semmi, egyet rögzítettek és kész passz. Majd ha rájönnek mikor és hol lehet megfigyelni, akkor többet tudnak róla.

---

[link]

2022. júl. 6. 20:20
 22/28 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Én nem hiszek sem istenben, sem az ufokban. De gömbvillámot már láttam, a szememnek hiszek.
2022. júl. 6. 20:58
 23/28 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Az nem hit. Hanem saját tapasztalat. Sidney városát láttad már Ausztráliában?
2022. júl. 7. 07:55
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Olyannyira létezik, hogy népies neve is van: "matató istennyila".

A zárt térben ide-oda cikázásáról kapta nevét.

.

Tudatlanság összekeverni Szent Elmo Tüzével, az ugyanis a magas hegyes tárgyak csúcsán (pl. hajó árbóca) keletkező ecset/seprű alakú kisülés.

Ezt figyelték meg a tengerészek.

2022. júl. 7. 12:51
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

Én meg láttam sárkányt! Igazit! Igaz a földön mászkált és komodói gyík volt a másik neve...

Ez amúgy semmiben sem különbözik az UFO észlelésektől. Valaki lát egy világító foltot, aztán ha az magasan van akkor elnevezik UFO-nak, ha alacsonyan akkor meg gömbvillámnak. A kérdező amúgy jól írja a kérdésében: akik ilyenről beszámolnak az más fura észlelésekre is hajlamosak. Ez tankönyvi példája a pszichózisnak, semmi más.

2022. júl. 7. 17:02
 26/28 Barnabas333 ***** válasza:
69%
25ös képzeld 45év alatt egyszer láttam gömbvillámot és semmi más "képzelgésem" nem volt azóta sem. Ateista vagyok és a tudományban hiszek. És magasan az égen láttam nem a föld közelében ezért se hiszek azoknak akik meg ott látták...
2022. júl. 8. 09:07
 27/28 anonim ***** válasza:
52%
'91-ben láttam egyet, de a'se a vóóót.
2022. nov. 1. 11:10
 28/28 Barnabas333 ***** válasza:
100%
És akik nem láttak még napfogyatkozást azok se hiszik el, hogy létezik. A kérdező hozzá állása ilyen. Dupla szivárványt már 6x láttam de lehet ezt se hiszi el aki nem látott. Vagy én még nem láttam sarki fényt, tehát azt nem hiszem el. Logika az van ám.
2022. nov. 3. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!