Egyik ME 264 Amerika Bomber repülőbe terveztek gőzturbinát a németek, mert magasabb a hatásfoka a hagyományos benzinmotoroknál. Csak a Jet-et tartották jobb megoldásnak. Szerintetek tévedtek ebben a Messerschmidt mérnökei?
Repülőbe gőzturbina??? Nekem ez új!4
Nem inkább gázturbinát akartál írni??
A kettő nagyon nem egyforma!
Keress rá a Google-ben!
Az angol Steam Turbine szó akkor is gőzturbina marad, ha te gázturbinát szeretnél látni!
A német nyelvű könyv szerint nem volt rá idejük.
Itt olvashatsz róla, tényleg a magasabb hatásfok és jóval nagyobb sebesség és hatótáv miatt választották a gőzgépet.
Én sehol nem találtam adatokat, hogy az összesen 3 db megépült Me 264 -esbe gőzturbinát terveztek volna! Mind a háromba egyenként 4db 14 hengeres BMW csillagmotort építettek!
A Me 262-esben volt gázturbina! A repülés kezdetén lehet, hogy volt némi próbálkozás a gőzhajtásra, de nem a korai 40-es években. A gázturbinának van jobb tolóerő/tömeg aránya! Nem véletlen, hogy ezt használják a modernebb nagygépekben! 1-es voltam
7-es! Azonnal egy szalmabáb érvelési hibával indítottál, ugyanis ilyent senki sem állított.
Nyilván nem tudsz angolul, és a Google (félre)fordítód sem működik.
Azért volt gőzgépes terv, hogy jóval nagyobb legyen a hatótáv és sebesség mint amit a korabeli benzinmotorok tudtak produkálni.
Amit a 7-es válaszomban írtam, azt úgy értettem, hogy HITELES FORRÁSBÓL!
Ha valaha terveztek is ilyet, nem véletlen, hogy csak terv maradt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!