Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány kw-os fütötestnek felel...

Kólauborkával kérdése:

Hány kw-os fütötestnek felel meg egy ember?

Figyelt kérdés
Nyílván vannak szélsö esetek. Én nagyvonalakban lennék kíváncsi arra, hogy egy embert milyen teljesítményü fötötesttel lehetne szimbolizálni egy modellben?

2022. jún. 29. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
100 W körül. Munkavégzéskor, edzéskor, stb. ennél valamivel több.
2022. jún. 29. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
100-500W között. Fizikai aktivitástól függően. Pl. egy konditeremben súlyokat emelgető, nehéz dolgokat cipelő (pl. talicskát toló kőműves) embernél a hőleadás akár az 500W-ot is elérheti. Ülő helyzetben ha nem csinál semmit kb. 100W. Ha jól emlékszem egy régi szabványra az alapján 150W hőleadással számoltuk (régóta nem ezzel foglalkozom, és már csak ködösen emlékszem erre).
2022. jún. 29. 14:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Esetleg annyit még kérhetek, hogy forrást tudnátok adni? Mert én nem találtam erről semmilyen cikket, pedig próbáltam keresni.

Egyébként én is ilyen 50-500W-ra gondoltam hasraütésre.

2022. jún. 30. 07:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Legegyszerűbb ha a google-ban raákeresel: "heat dissipation of human body".
2022. jún. 30. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyébként kijön az átlagos kalória szükségletből is.

Ha a kalória adatok felszívott, a súlytartáshoz szükséges tápanyagokra vonatkoznak.

Valamikor számoltam így, kb. 100 w jött ki nekem is.

2022. júl. 1. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!