Hogyan tudnék 20%os sósavon töményíteni?
Figyelt kérdés
2022. jún. 23. 14:33
1/5 Tom Benko válasza:
Vízelvonással. Vagy lepárlással, csak akkor a desztillátum lesz a töményebb.
3/5 Tom Benko válasza:
@2: Miért kellene? Mindig az alacsonyabb forráspontú komponens távozik először, annak a koncentrációja a desztillátumban növekszik.
4/5 anonim válasza:
Igen, csakhogy a sósav forráspontja az alacsonyabb. -85 fok. Így lepárláskor az fog gázként távozni a vízből. A lecsapatásához kell a -85 fok.
5/5 Tom Benko válasza:
@4: Mivel vízben kiválóan oldódik, elég vízbe vezet i.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!