Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nagy hatásfokú fűtőtest jó...

Nagy hatásfokú fűtőtest jó ötlet gyártani ?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy gondolkoztam hogyan lehetne pénzt keresni, rájöttem, hogy problémát kell megoldani...

Most a télen nagy probléma lesz a fűtés, mivel jó vagyok a fizikából, az lenne az ötletem, hogy szánjak rá időt, hogy fejlesszek ki egy nagy hatásfokú fűtő testet, ami akár kisebb lakások, vagy apartmanok fűtésére is szolgálhat akár városi körülmények között is nemcsak falun, mindez melett pedig olcsó is legyen, lenne e kereslet rá azt nem tudom.

2022. jún. 19. 23:45
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Kizártnak tartom, hogy lenne bármi érdeklődés a fűtés Szent Gráljának megtalálása felé.
2022. jún. 20. 00:17
 2/10 Japán Gulyás ***** válasza:
100%

Értem én hogy fűtőpanel, de mivel megy?

Amúgy emlékeim szerint az elmúlt évek egyik legnagyobb MLM biznisze a norvég elektromos fűtőpanel volt - elég furi, hogy ez elkerülte a figyelmedet.

2022. jún. 20. 00:20
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha tényleg olyan jó lennél fizikából, élből a nyílászáró biznisz lenne az első, ami eszedbe jut, a második meg az épületszigetelés. Ha esetleg annyi pénzügyi rálátásod lenne, amennyi elengedhetetlen egy vállalkozó szemlélethez, akkor azt is látnád, hogy nem a többéves megtérülésű, költségcsökkentő befektetésekre lesz tömeges igény, hanem mondjuk fára meg tökmindegy milyen kandallóra. Ezeket most felvásárolni megérheti, ha van hol tárolni úgy, hogy ne csökkenjen az értéke. Ha esetleg van valakinek valamilyen egyesülete vagy alapítványa a családban, megoldható filléres kis jutalompénzekből, hogy közfoglalkoztatottak kuglizzák-hasogassák az erdészettől jóárasan vett fát, meg ősszel kicsit lecsutakolják a vakrozsdát a kandalló-gyűjteményről, esetleg füstcső-idomokat hegesszenek, az se kis bolt.
2022. jún. 20. 06:24
 4/10 Z003 ***** válasza:
100%

Persze kereslet lenne rá, de talán épp egy olyan termékágat választottál amiben már nem nagyon lehet újítani, legalábbis effektivitás terén.

Ugyanis, az elektromos fűtőtestek közel 100%-os effektivitással dolgoznak. Így azon már nem lehet nagyon javítani. Maximum az eloszlatáson vagy egyéb kényelmi funkciók hozzáadásával, mint például az hogy figyeli a hőfokot és csak akkor működik ha kell. Viszont ha hozzáadod ezeket vagy egyéb funkciókat akkor azzal növeled a termék árát, viszont ugyan közel ugyan annyira fog jól melegíteni mint egy olcsóbb modell, így azt fogják venni.

Ha nem hagyományos ellenállásos melegítőt szeretnél csinálni, mint például az infrás melegítők. Azoknak az ára sokkal magasabb és benti használatra kevésbé népszerűek. Emellett a hatásfokuk sem a legjobb, pláne a hagyományos ellenállásos melegítőkhöz.

"Az a helyzet, hogy gondolkoztam hogyan lehetne pénzt keresni, rájöttem, hogy problémát kell megoldani..."

A legtöbb nagy feltaláló így gondolkodhatott. De nem véletlenül csak pár nagy feltalálót ismerünk. Ha valaki pénzt akar keresni a találmányával akkor nem problémát kell megoldania. Hanem elhitet a vevőivel hogy van valami problémájuk amit a termékek kiválóan megold. A legtöbb termék nem azért van ma piacon mert innovatív vagy egyedülálló, hanem azért mert jobb a reklámja mint a többi hasonló terméknek. Így ha feltétlenül feltalálásból szeretnél megélni, én azt tanácsolnám hogy keress egy már létező terméket és épp csak annyit változtass rajta hogy nem perelhessenek be. Emelet szükséged lesz kb 50M Ft-ra minimum ahhoz hogy levédethesd és elkezdhesd a kis darabszámú termelést.

2022. jún. 20. 08:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel működik a fűtőtest?

Ha árammal, azt felejtsd el. Azok 100%-osak már most.

Ha valami tüzelőanyaggal, az már érdekesebb kérdés. De azt hogyan fejleszted? Elásod a végterméket?

2022. jún. 20. 08:45
 6/10 anonim válasza:
100%
Gratulálok. Megnyerted az internetet.
2022. jún. 20. 09:20
 7/10 krwkco ***** válasza:
100%

"mivel jó vagyok a fizikából"

Ha ismered ez ezzel kapcsolatos alapvető dolgokat, akkor mégis mire gondoltál? Nem sok (~0) lehetőség van, amit még nem deritettek fel, nem használnak.

1. Minden olyam elektromos készülék, ami a szoba belsejében van, a villamosenergiát 100%-os hatásfokkal alakítja hővé. Legyen az fűtőtest, villanykörte vagy televízió. A kevés kivételnél meleg víz formájában jut ki a hő a lakásból.

2. Azokat a készülékeket, amik egy külső hőtartályből 100%-nál több hőt szivattyúznak a lakásba, már kitalálták és gyártják. Klima, hőszivattyú.

3. A napenergiát felhasználó berendezések: napkollektor, sörkollektor.

4. Vannak készülékek, amik ugyanannyi hőből, villamosenergiából a relatív hőérzetet javítják. A plafon közelébe szerelt ventillátor, ami lenyomja a meleg levegőt. Infrasugárzó, ami közvetlenül az emberi testet próbálja melegíteni.

5. Hőcserélős szellőztetés.

A "nagy hatásfokú fűtőtest", amivel sok pénzt akarsz keresni, nem ezek valamelyike?

2022. jún. 20. 13:35
 8/10 anonim ***** válasza:

"mivel jó vagyok a fizikából, az lenne az ötletem"

Ötletnek jó, de azért ne a fizikát válaszd érettségire...

2022. jún. 20. 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Találd fel a semmiből meleget csináló fűtőtestet, arra lenne igény. Vagyis se áram, se fa, se szén, se fény, se benzin stb-t nem használhat 😉 Nehéz mutatvány lesz, mivel a fizikai törvényeknek ellent mond, de ha mégis sikerül neked, akkor lehet a kalappal és kapsz Nobel-díjat + meggazdagodsz 🤣
2022. jún. 21. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak egyenirányítani és szűrni kell a kozmikus háttérzajt :D
2022. jún. 21. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!