Milyen tudományos eszközbe éri meg beruházni?
Már van mikroszkópom, csillagászati távcsövem mindegyiket sokszor használtam és már fotografikusan is örökítettem meg dolgokat, amatőr csillagász és asztrofotós lettem. Viszont úgy érzem hogy kiégtem nincs tovább és szeretnék valami mást is ami feltöltene. Szerintetek mibe ruházzak be? Már felmerült hogy veszek egy rádióteleszkópot de az sajnos nagyon drága.
16/F
Építs egy rádióteleszkópot. Némi barkács ami leköt, olcsó SDR vevő és mehet a buli. E mellett belefér a repülőgépek követése, élő időjárásadatok a NOAA műholdakról stb.. :D
A youtube-on talál DIY radiotelescopy videókat, a normálisabb SDR vevők sem drágák ( 10 000 alatt ).
Nem eszköz , de .... tudományos, és érdekes.
Az ásványok megfigyelése, gyűjtése.
Mikroszkóp már van , fotókat is tudsz készíteni róluk , akár mikroszkóp alatt ,vagy csak simán 1 az 1 ben.
Szépek , érdekesek , időtállóak, és lehet velük kereskedni is
Hát ja van távcsöved, ahhoz tudsz spektrográfot, fotomultipliert, stb. használni, így több kutatási terület os megnyílik előtted.
Vagy ha nagyobb teljesítmányű műszerre vágysz, akkor a legolcsóbb, ha ig~nyelsz némi gépidőt valamelyik webteleszkópon - gyanítom, hogy ilyen rádióteleszkóp is létezik, szóval ha erre vágysz, akkor ez is elérhető komolyabb befektetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!