A pszichológia és a pszichiáter szakma lényegében sarlatánság?
Az egyik tankönyvekből tanulja a lelket, és emiatt ráhúz egy másik emberre egy sztereotipiát, az egyéniséget nem veszi figyelembe.
A pszichiáter pedig gyógyszereket mondjuk ki, függőséget okozó drogokat írkál fel.
Minkét szakmabeli Istent játszik, egy másik ember lelkébe nyúl bele (a pszichiáter a drogokkal konkrétan az agyba is) olyanok mint a sarlatánok, kuruzslók. A pszichiáterek pedig profitálnak is abból, ha minél több gyógyszert (drogot) írnak fel. Egészen pontosan miért van létjogosultsága ennek a 2 szakmának?
Kedves kérdező, szélsőséges a te véleményed.
Nem tökéletes a pszichológia és pszichiátria, mint ahogy semmi más dolog sem az, amit ember alkotott. De sok embernek tudnak segítséget nyújtani.
Szerintem gond alapvetően már ott kezdődik, hogy a pszichológushoz járás sajnos drága egy átlag magyar ember számára . . . Van akinek pedig egyenesen megfizethetetlen, mert alig marad pénze.
(Javítás: *a gond)
A személyes tapasztalatom az, hogy voltak témák amikben a pszichológusom semmit nem tudott segíteni, voltak témák amikben pedig nagy segítséget tudott adni nekem. Az én magyar fizetésemből kiindulva, azon rágódtam rendszeresen, hogy összességében megéri, vagy nem éri meg hozzá járnom . . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!