Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » El tudná valaki nagyon egyszer...

El tudná valaki nagyon egyszerűen magyarázni, hogy pontosan milyen az az aktív fémvédelem?

Figyelt kérdés

Van némi elektrokémiás hiányosságom, ezért nem igazán értem, hogy pl. miért a cink (amivel bevonják a vasat) lesz az anód?

A katódos fémvédelmet sem értem, hogy miért kell egy kisebb standard potenciálú fémhez kötni a vasat?

2022. ápr. 25. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 25. 00:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Külön hangsúlyoztam, hogy "nagyon egyszerű" magyarázatra van szükségem, erre belinkelsz egy mérnöki tankönyvet. :D
2022. ápr. 25. 00:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Pedig egyszerübb magyarázat nemigazán létezik. Persze mondhatjúk hogy a két külömbőző fém létrehoz egy galván elemet, de ez igy egy sima kijelentés nem magyarázat.
2022. ápr. 25. 01:14
 4/5 anonim ***** válasza:

"katódos fémvédelmet sem értem, hogy miért kell egy kisebb standard potenciálú fémhez kötni a vasat?"

- mert a kisebb Standard potenciálú fém fog oxidálódni, nem a vas.

Nekünk meg a vas kell, a másik mehet a levesbe és időnként cserélni kell.

Előnye, hogy nem tud sérülni, mint egy bevonat.

2022. ápr. 25. 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Vas felületen:

Fe <> Fe2+ + 2e-

Ezt kell balra eltolni.

Ezt úgy érdemes, hogy odanyomsz egy csomó e- -t.

Ezt megteheted egy külső áramforrással, vagy egy feláldozható fémmel, ami effektíve egy elemet hoz létre ami e- okat pumpál a vasba.

Az adott fém "akkor hajlandó az önfeláldozásra", ha kevésbé nemes, azaz kisebb a standard potenciálja.

2022. ápr. 26. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!