Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van más is aki már megfigyelte...

Van más is aki már megfigyelte, hogy a jégesővel kísért zivataroknál más a dörgések hangja mint úgy általában?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 19. 23:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Az én tapasztalatom az hogy jégeső alatt ilyen mélyebb hangú dörgések jellemzőek inkább vagy ha nagyon erős a villám, akkor lehet ilyen éles ágyúlövés hang is, ami nagyon ijesztően hat rám.
2022. ápr. 19. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy dörgés vagy hangos csattanás hallatszik, az attól függ, milyen messze volt a villámlás.
2022. ápr. 20. 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert a jégeső rakétákat más töltetekkel lövik a Földre a mennyeiek.
2022. ápr. 20. 08:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát 2-es jégesőnél ha közel van a villám akkor is mély hangja van a dörgésnek. A villámlás erőssége is számít a dologban, a nagy erősségű villámoknak nyilván erősebb a hangja 🙂
2022. ápr. 20. 09:02
 5/7 A kérdező kommentje:
De a hangos csattanás az nyilván csak akkor van ha közel csapkod a nagy erősségű villám 🙂
2022. ápr. 20. 09:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Én azt mondom a jégesős zivataroknál az erősebb villámokat hihetetlen hangerejű dörgések is kísérhetik, de egy házat azért nehezen dönt össze szerintem 😀 mindenesetre ilyen dörgések nem csak jégesős viharoknál lehetnek, hasonló az amikor a zivatarfelhők/rendszerek üllőjéből csapkodnak pozitív lecsapók 😀 csak ha jég esik egy viharnál ott vigyázni kell a nagy erősségű villámokkal legalábbis a saját véleményem szerint mindenképp, és a félősebbek is ezt mondanák el 🙂
2022. ápr. 25. 22:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Én még nem figyeltem meg, de a közvetítő közeg miatt lehet eltérő a hang. Eső és jég különbözik. Apró szemű eső és nagy szemű eső között szintén különbség van.

„hangos csattanás” – Azt gondolom, hogy akkor van csattanás hang, amikor széthasít (fát) a villám. Ha villámhárítóba csap, akkor (nem volt alkalmam megfigyelni, csak logikai úton következtetek) fémes éles rezgő hanggal vegyül.

„ami nagyon ijesztően hat rám.” – Vagy figyeld meg vagy bújj el előle :) Nyilván nem kellemes az ijesztő hang, de akár figyeled, akár nem, megijeszthet. Nem feltétlenül kell erősnek lennie, hogy ilyet hallj, elég, ha csak közel csap be vagy a hang pont feléd koncentrálódik.

Ha völgyes helyen tartózkodsz, akkor a dörgés ide-oda cikázik a völgyben, amitől hosszabban hallod. És mély, dörmögő, sejtelmesnek.

((Csak megjegyzem, hogy én személy szerint feltöltődök, energizálódok a dörgésektől (vannak magyarázatai, de nem közlöm őket). Van pedig aki retteg. Annak is vannak magyarázati.))

2022. ápr. 26. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!