Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy tigris találkozna egy...

Ha egy tigris találkozna egy házimacskával az őserdőben, elképzelhető, hogy a Tigris támadna? Vagy valami rokonságot vélne feldedezni, és békén hagyná a házimacskát?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 14. 09:13
 1/7 A kérdező kommentje:
*Vagy valami rokonságot vélne felfedezni
2022. ápr. 14. 09:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a tigris és a macska személyiségétöl függ, illetve, hogy mennyire éhes a tigris…
2022. ápr. 14. 09:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét eset elképzelhető.

Amúgy a rokonság annyira nem érdekli őket, még saját fajon belül is sokszor támadnak.

2022. ápr. 14. 09:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy fajon belül elnézőbbek egymással.
2022. ápr. 14. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok olyan állatról ami elnézöbb idegen csoportú, azonos fajok között.
2022. ápr. 14. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle olyan érzése nem lenne, hogy a macska a rokona, ezért vele elnézzőbnek kellene lennie, mint pl. egy fán ugráló majommal szemben vagy egy kígyóval szemben.

Ettől függetlenül szerintem nem bántaná, de ennek más oka van. A tigrisnek megvan az "étlapja", vagyis ha éhes, akkor azokat az állatokat vadássza le, amelyekre rá van szakosodva. Ez egyébként minden ragadozóra igaz.

Pl. Afrikában az oroszlán és a leopárd sem vadássza le egymást feleslegesen, de ennek nem az az oka, hogy a rokonság tudat miatt nem haragszanak egymásra. :D Egyszerűen más állatok vannak az étlapjukon, és ezek inkább növényevő állatok. Viszont ha egy leopárd megtámadja a nőstény oroszlán kölykét, akkor az oroszlán megöli a leopárdot, sőt, ha a leopárdok által veszélyeztetve érzik a fiaikat, akkor az nőstény oroszlánok kifejezetten vadásznak a leopárdokra. Rohadtul nem érdekli őket, hogy rokon állatok, bennük semmiféle ilyesmi tudat nincsen, mert nem tanultak állati rendszertant. :D

Úgyhogy szerintem a tigris is csak akkor bántaná a cicádat, ha a cica valamilyen módon veszélyt jelentene a tigrisre, vagy felhergelné, bár ezt nehéz elképzelni, mert a cica sem olyan hülye, hogy egy magánál nagyobb állatot hergeljen. De ha nem keresztezik egymás útjait, akkor szerintem a tigris nem fogja bántani a macskát.

2022. ápr. 15. 01:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Simán megenné, zsákmányként tekintene rá. Amugy macskák általában rátámadnak a másik macskafajra. Az oroszlánok megölik gepárdokat és leopárdokat.
2022. ápr. 15. 03:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!