U. Xorter kérdése:
Az Univerzum egy tárgy?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 10. 20:04
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
20 szavazat
1/11 LeonScottKennedy válasza:
Az univerzum nem egy tárgy.
2/11 anonim válasza:
Ha az univerzum egy tárgy lenne akkor a bolygók és a csillagok lennének az atomok amik alkotják az élőlények meg a quarkok ami meg elképzelhetetlen szóval nem
3/11 anonim válasza:
Akar veheted egy targynak is. Jo bonyolult, de egy targy. Ahogy egy auto is egy targy pedig eleg bonyolult, ugy lehet az Univerzum is az.
4/11 anonim válasza:
3# attól függetlenül nem egy tárgy túl összetett és végtelen ahhoz hogy tárgynak nevezzük de még élőlénynek is csak képletesen lehet nevezni ez igazából egy városhoz hasonlítható egy rendszerhez
5/11 LeonScottKennedy válasza:
Anyám ezek az éles kommentek lecsapolják az agysejteimet.
7/11 anonim válasza:
Az univerzum sok tárgy. Ha reggelig írnám a nullákat az egyes után, még annál is sokkal több tárgy.
8/11 anonim válasza:
Már azelőtt tudtam, hogy ki írta ki a kérdést, hogy rámentem volna.
10/11 anonim válasza:
A világegyetem 13,7 milliárd évvel ezelőtti feltételezett keletkezését ősrobbanásnak nevezzük. Az elnevezés annyiban megtévesztő, hogy nem robbant fel semmi, hanem az anyag és a tér tágulni kezdett. Ennek következtében a később létrejött galaxisok (galaxishalmazok) egymástól mért távolsága ma is folyamatosan növekszik. A tér tágulása egyben azt is jelenti, hogy minden galaxis minden galaxistól távolodik, és annál nagyobb sebességgel, minél messzebb vannak egymástól. Nincs középpont, vagy ha úgy tetszik, a világegyetem minden pontja 13,7 milliárd évvel ezelőtt középpont volt. Az elméletet Hubble megfigyelései alapozták meg a galaxisok fényének vöröseltolódásáról, amit később a minden irányból érkező kozmikus háttérsugárzás ténye megerősített.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!