Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fizikusokat sokkolja az új...

A fizikusokat sokkolja az új kísérleti eredmény : Teljesen rossz az egész fizika? Tévesek az alapok is?Át kell írni az univerzum elméletét?

Figyelt kérdés
Én az ősrobbanást mega fénysebesség átléphetetlenségét dobnám kukába legelőször [link]

2022. ápr. 8. 18:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagytok ti tisztában a fenti eredmények súlyával, következményeivel.

Én már kezdem kapisgálni, és félek: az ötös fizika érettségim helyett bukta, és vén fejjel mehetek pótvizsgázni!

2022. ápr. 8. 23:42
 12/24 anonim ***** válasza:
89%

"Teljesen rossz az egész fizika? Tévesek az alapok is?"

Alig várod, igaz? Hát arra még várnod kell. :))

Viszont ez érdekes:

"..These, as yet unconfirmed results, also suggest deviations from the Standard Model, possibly as a result of an as yet undiscovered fifth force of nature at play."

[link]

2022. ápr. 8. 23:45
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

Most, hogy mondod, ez tényleg húzós következmény.

Ráadásul én már voltam párszor fizikaórán, mióta leérettségiztem... és mit mondjak: van fejlődés.

Tényleg sok mindent másképp kéne megtanulnom, ha még egyszer vizsgázni szeretnék.

Ettől még ezt a kérdezőt valami humánus módon el kellene rendezni, mielőtt több embernek okoz szívrohamot.

2022. ápr. 8. 23:46
 14/24 Tom Benko ***** válasza:
84%

A helyes válasz nincs a szavazati lehetőségek között.

Olvasd el az eredeti cikket is.

Hogy mit dobnál a kukába, főleg te, teljesen irreleváns.

A fénysebesség határsebesség mivolta konkrétan matematikai következmény. Bővebben lásd: Hraskó Péter - Relativitáselmélet.

2022. ápr. 11. 19:34
 15/24 anonim válasza:
84%

Imadom amikor az ilyen tipik gyakoris aki egesz nap huzogatja a dakojat majd beletur az orraba es kijelenti, hogy "At kell irni az univerzum elmeletet".

...

2022. ápr. 13. 15:46
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező! A Qbit-en kívül mást is olvasol? Mondjuk valami tudományosabbat, mint a tudományos bulvár?
2022. ápr. 30. 14:59
 17/24 Tom Benko ***** válasza:
88%
@16: Neki még a Qbit is túl bonyolult. Újvilágtudat, kimondottigazságok,titokterminál és társai bölcsességének forrása.
2022. máj. 1. 00:18
 18/24 TappancsMancs ***** válasza:
97%

Nem olvastam el a cikket :) De valójában az a jó és az a tényleg nagy felfedezés, ha nagy átírások vannak a tudományban. Tehát tiltakozni is értelmetlen a haladás lehetősége ellen. Az lenne a legjobb ha sorban merőben új ismeretekkel bővülne a tudomány és nem csak ismételgetnénk az eddigieket, és csak ugyanazokat variálnánk és pontosítgatnánk. Meg a tudósok is sajnos hajlanak a csípőből való tiltakozásokra. :) Tényleg. Szóval ez az egész hiszem vagy nemhiszem most lényegtelen is. Majd kiderül később.

"Teljesen rossz az egész fizika? Tévesek az alapok is?"

Az lenne valójában a legjobb ha még ilyet is közölhetnének. Bár inkább az van, hogy a newtoni nem illik össze a kozmikus méretekkel és csak mindkettő önmagában használható, ugyanígy a kvantumfizika is. Nem kuka feltétlenül, csak lehetnek később más képletek ugyanazokhoz. A "teljesen téves" túlzás. Mint az idő relítivitása is, az sem dobta a kukába az eddigieket, csak jöttek merőben újak is pluszban. Valahogy így.

2022. jún. 2. 16:35
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a személyeskedés része az érdekes.

Mintha anélkül nem is menne a dolog.

2022. jún. 3. 06:54
 20/24 Kólauborkával ***** válasza:
75%

Honnan jönnek ezek a nagyképű következtetések? :D

Elolvastam a cikket, de szó sem volt benne a fénysebességről…meg, hogy a kukába kell dobni mindent? Nem.

2022. jún. 15. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!