Szerintetek a következő években is kötelező lesz a Covid oltás az orvosi egyetem diákjainak? Még ha szelidülne is a járvány/betegség???
Mivel az egészségügyben is az a dolgozóknak, így nyilván.
Ugyanaz az elvárás feléd, mintha már diplomás lennél, mivel a gyakorlatok alkalmával már kapcsolatba kerülhetsz betegekkel.
Több ismerősomnek lett problémája utána - nőgyógyászati, keringési- ami korábban nem volt ( persze mind kivétel nélkül a vak véletlen eredményei...)
Egyébként a kérdésme nem a tudományba vetett feltétlen bizalomra vonatkozott.
A vírustól és az oltástól is lehet problémád, ezzel mindig számolni kell. Nem vagyunk egyformák, nem mindenki reagál mindenre ugyanúgy. Azért a beadása mellett van a voks, mert összeségében kevesebb problémát okoz az oltás, mint a fertőzés.
Ott szerintem erről már bővebben fognak beszélni bizonyos órák keretein belül.
Orvosként az alkalmazott tudományokat képviseled, ezért fontos, hogy te magad milyen üzenetet közvetítesz a tudományokról a betegeknek, pl. azzal, hogy be vagy oltva vagy nem vagy beoltva. Szerintem ez is egy külön tárgy.
Minden készítménynek vannak nem kívánatos hatásai is a fő hatás mellett. A kérdés. mielőtt az adott készítményt alkalmazzuk mindig a rizikó és a várt jótétemény mérlegelése.
A COVID-oltás esetében egyértelműen, több száz millió emberen van bizonyítva, hogy az oltás kedvező hatásai sokszorosan meghaladják a rizikókat (itt konkrétan a COVID fertőzésen vaó túlesést értem).
Ezt úgy kell érteni, hogy pl. egy súlyos mellékhatás alakult ki mondjuk az Astra-Zeneca oltástól egy vérrög képződött, akkor ezt azzal kell összehasonlítani, hogy azok között, akik a COVID-ot kapják meg, több ezerszer gyakoribb a vérrög képződés, tehát megtartott az oltás jótékony hatása populációs szinten nézve.
Ezt minden mellékhatásra kimutatták.
Üdv, egy orvos, aki négy oltáson van túl, és nem kapta el a COVID-ot.
A kérdés valójában az, ötös, hogy kommunista nézeteket vallasz, vagy esetleg hiszel az egyén önrendelkezésében?
Úgy gondolom, egy értelmiség köreibe tartozó ember nem lehet baloldali nézetű, így egyértelmű, hogy véleménye szerint nem szabad kötelezni egy olyan oltóanyagot, melyről ilyen mértékben megoszlik a tudomány véleménye.
Üdv, egy mérnök, aki egy oltást sem kapott, ellenben többször is "átvészelte" tünetmentesen. :)
6. Mi lesz akkor a betegek önrendelkezésével, akik nem akarnak covidosak lenni, mert az amúgy is legyengült immunrendszürek nem bírná legyűrni a fertőzést?
Ha már ennyire primitíven akarod megfogalmazni ezt a kérdést, akkor ne szépítsed a másik opciót sem: kommunista vagy náci fajelméletet valló vagy?
Mert önrendelkezédessel te fogod megfertőzni azokat, akiknek az immunrendszere nem bírna a vírussal, tehát kiirtasz néhány embert.
Hogyan lehet valaki ennyire önző? Főleg ha az illető orvos. Mert akkor felmerülhet az a kérdés is, hogy miért megy orvosnak?
A tudomány véleménye nem oszlik meg az oltásról. Minek ilyet terjeszteni?
A másik meg, hogy lehet vitatkozni arról, hogy ki értelmiségi és ki nem az, de lehet nem célszerű egybitesen látni a világot.
A világban nem elszigetelve élsz másoktól és a tetteid hatással vannak másokra is.
Mindegy bizonnyal nem az látja egybitesen a világot, aki szerint egy oltott nem fertőzhet. :D
Ugye tisztában vagy azzal, hogy a kommunistának nem a náci az ellentétje, hanem a libertárius? A náci ugyanúgy korlátozza az egyén szabadságát, növeli az állami hatalmat, mint a kommunista. Annyi a különbség köztük, hogy az egyik globalista, a másik pedig a saját nemzetének érdekeit tartja szem előtt.
Sehol sem írtam olyat, hogy egy oltott nem fertőzhet. A kérdező viszont betegekkel fog dolgozni, akiknek nem fog jót tenni, amikor majd megfertőzi őket valamivel. Ennek az esélyét nyilván csökkenteni kell. Nem tudom, szerintem elég nyilvánvaló, hogy egy egészségügyi dolgozónak miért kell az oltás.
De gondolom te is szívesen műtetnéd magad olyan orvossal, aki nem veszi fel a maszkját a műtéted közben, mert a maszk alatt fulladozik vagy más kínja van és az önrendelkezési jogára hivatkozva nem tart be egy szabályt. Hiszen ezek a szabályok csak véletlenül lettek kitalálva, valami kommunista troll alkotta őket.
Nem azt írtam, hogy náci vagy, hanem azt, hogy náci fajelméletet valló. Ha úgy tetszik valamilyen eugenista. Mellesleg csak a feltevésed eltrollkodása volt. Ha te is alkothatsz ilyen prekoncepciókat, akkor én is. Ez az egyén szabadsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!