Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen jellegű anyagokat...

Milyen jellegű anyagokat képes oldani a víz?

Figyelt kérdés
Ez a házim egyik kérdése, de sem a tankönyvben, sem az interneten nem találok erre választ. Még a kérdést sem értem, nem tudom mit ért "jelleg" alatt. szilárd? folyékony? élő? élettelen????? honnan kéne kitalálnom? a neten az oldás témakörben semmi ilyesmit nem említ, vagy ha említ is, nem jövök rá, hogy "arra" gondol jelleg alatt :)
2022. márc. 6. 18:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
az nem zavar, hogy ezen a kérdésen már órák óta gondolkozom? muszáj volt már megkérdeznem, mert nem tudok rájönni
2022. márc. 6. 19:32
 12/21 A kérdező kommentje:
az is jó válasz, hogy vízzel oldható anyagokat old a víz??? nem lehet ennyire egyszerű, akkor nem kérdeznék meg
2022. márc. 6. 19:34
 13/21 sadam87 ***** válasza:
100%

Benne van abban a tankönyvben, csak nem ott, amelyik részt belinkelték, hanem ebben:

[link]

2022. márc. 6. 19:41
 14/21 A kérdező kommentje:
Na jólvan, akkor mégsem én vagyok a hülye, hogy nem találom ott ahol nincs :) ettől függetlenül fura, hogy a mozaikos tankönyv ezen fejezetét hiába olvastam el vagy tízszer... Netes keresésre meg csak azt az egy oldalt dobta ki, mint amit az első linkelt. a többi mind átirányított kamuoldal.
2022. márc. 6. 19:44
 15/21 A kérdező kommentje:
ezek szerint poláris molekulákból álló anyagokat old a víz, mert a víz is poláris. Azért kérnék egy ellenőrzést és egy magyarázatot, hogy ez mégis hol van az első által linkelt oldalon???
2022. márc. 6. 19:49
 16/21 Z003 ***** válasza:
100%
Általános "szabály" hogy hasonlót a hasonló oldja. Így mivel a víz egy poláris oldószer, adódik hogy a poláris/ionos dolgokat oldja. Úgyhogy jól értelmezted.
2022. márc. 6. 20:37
 17/21 anonim ***** válasza:

"paraszt, sokan szerethetnek ha ilyen vagy" - Mintha tükörbe ordítanál.

Találkoznod kellet volna a poláros jellegű oldószer kifejezéssel.

2022. márc. 7. 01:00
 18/21 anonim ***** válasza:
69%

Én is találtam a neten több oldalon is megoldást. Nem volt nehéz megtalálni...

Gondolkodni még nem nagyon tudsz, de hisztizni és másokat szapulni már tökéletesen. Ha már ilyen dolgokat tanulsz réges rég befejezted az óvodát, jó lenne az oda való viselkedést is kinönöd.

Hogy segítsek is: legközelebb ha keresel valamit írd be a googleba a kérdést, ha nem találsz a linkek között megfelelöt, akkor keress tovább egy-két szó kihagyásával, vagy egyes kulcsszavakra. Pl: víz tulajdonságai, vízben oldódó anyagok, víz oldószer, stb.

Ezután már csak némi idöt kell eltölteni olvasással.

Szerencsétekre ma már nem kell kimondott szavakat megkeresni és kifejezetten csak az adott szük dologra rákeresni mint 20 évvel ezelött ahhoz, hogy megtalálj valamit. Idönk mondjuk volt rá, mert nem volt még facebook meg tiktok meg insta...

2022. márc. 7. 07:06
 19/21 anonim ***** válasza:

#18: én is azt látom a legnagyobb problémának, hogy nem tudják, HOGYAN kell keresni a google-ban.

Vmelyik kérdés alatt írta vki, hogy a felesége pl. komplett kérdőmondatokat ír be, és csodálkozik, hogy egyetlen releváns találatot nem dob ki a kereső... :-D :-D :-D

2022. márc. 7. 09:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Ehhez kell némi leszükítö-konkretizáló gondolkodásmód, és nem árt, ha az ember egy kicsit tud arról amit keres, van egy átfogó képe arról, hogy mit is akar. Emellett meg kell tanulni szelektálni is a találatok között.

A kérdezö szemmel láthatóan nem figyelt és nem tanulta meg az elözö órák anyagát, hiszen valami derengett volna neki a poláros-apoláros dologról.

2022. márc. 7. 10:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!