Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vajon tényleg úgy nézne ki...

Vajon tényleg úgy nézne ki egy féreglyuk, ahogyan azt a csillagok közöttben látjuk?

Figyelt kérdés

2022. febr. 27. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Az ugye megvan, hogy a féreglyuk a matematikusok füzetében létezik?
2022. febr. 27. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
És az, hogy a filmben nem volt féreglyuk? Te a fekete lyukról beszélsz, az volt a filmben, és igen, pont így néznek ki. Direkt csillagászokat és matametikusokat kért fel a rendező, hogy reális legyen az égitest a filmben. Szóval nem vmi elszállt rendezői képzelet, vagy festőművész alkotása látható, hanem tényleg ilyen lenne közelről. És igen, a valóságban is durván eltorzítják a fekete lyukak a teret és az időt.
2022. febr. 27. 22:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem a feketelyukról beszélek, hanem a féreglyukról. Tudod, ami a Szaturnusz mellett van. Az nem feketelyuk hanem féreglyuk.
2022. febr. 28. 00:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Részletek a filmből:

"-De hát ez egy gömb

-Miért, mit vàrt? Egy lyukat?

...

-Igen, egy gömbölyű lyuk"

2022. febr. 28. 00:50
 5/9 A kérdező kommentje:
2022. febr. 28. 00:52
 6/9 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok, elnézést kérek, nem emlékeztem a filmből a féreglyukra!

Csak a fekete lyukra emlékeztem, és azt hittem, te is arra gondolsz.

Eddig még nem találtak a csillagászok féreglyukat az űrben, semmi nem tűnt el, vagy bukkant fel váratlanul a semmiben/ből. Egyelőre csak elméleti síkon léteznek, bár egyes tudósok szerint van rá esély, hogy a fekete lyukak így működjenek... Ha van egy párjuk, egy úgynevezett fehér lyuk, ami meg mindent kidob magából. Viszont valószínűleg semmi nem élné túl ezt az utazást a hatalmas erők és a sugárzás miatt.

2022. febr. 28. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Féreglyukakról még nem igazán tudni sokat, inkább elméleti dolog és nem találtak rá konkrétan példát.

A cél ugyan úgy az, hogy valami meghajlítsa a teret, tehát valószínűleg hasonlóan a fekete lyukhoz kicsit olyan lehet mint egy torz tükör.

2022. febr. 28. 20:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok fizikus, de szerintem nem, ha ez egy örvény, csak 4D-ben, annak ugyanis nincs pereme. Talán örvénynek tűnne felülnézetből, bárhonnan nézed.
2022. febr. 28. 20:57
 9/9 anonim ***** válasza:
2022. febr. 28. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!