Milyen biokémiai folyamat okozza a cukoralkoholok okozta hűs, hideg érzetet a szájban?
Figyelt kérdés
2022. febr. 20. 11:54
1/4 anonim válasza:
Nem tudok ilyenről, hacsak nem volt az alkohol eleve hűtött.
Az alkohol inkább vérbőséget okoz, ami melegség érzéssel jár.
2/4 anonim válasza:
Mert a vízben való oldódásuk endoterm, hőt von el (forrás: [link] )
3/4 anonim válasza:
Illetve a párolgáshője jóval több, mint a víznek. Ezért érzed hűvösnek, amikor doktorbácsi szuri előtt rád fújja az alkoholos sprét.
4/4 anonim válasza:
#1, #3 nem az etanolról van szó, hanem a cukoralkoholokról, mint a xylitol, erythritol és társai. Édesítőszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!