Észrevettétek, hogy még fél 5 kor is világos van? Karacsonykor 4 kor már sötét volt. Most folyamatosan tovább lesz világos vagy ez csak azért van, mert sütött a Nap?
Igen, a karácsonyhoz képest már kb. 20 perccel később megy le a nap.
(A felső, sötétkék időpontok.)
#1:
Igazából nem kel korábban a Nap dec21-től kezdve, csak később nyugszik. ~ az év végéig még egyre később és később kel a Nap.
Ez azért van, amit több éve, már Egely professzor úr, meg kisfaludy fizikus professzor úr mond, hogy a föld folyamatosan átsiklik egy új dimenzióba, de ezt megelőzi a dőlés szög megváltozása.
Ez okozza azt hogy nyáron egyre tovább van világos, meg télen is változik a nappal és éjszaka aránya a 30 évvel ezelőtti szinthez képest.
Kérdező! Hány éves vagy???
Ezt már ötödikben (vagy negyedikben???) is tanultuk környezetismeretből...
Döbbenet. Én ezt már egy ideje figyelem. Nagyon gyanús. Van amikor olyan fehér valami lepi be a tájat. Máskor meg a növényekre ránó olyan színes izé.
Szerintem az ufók miatt van.
Olyan két éves lehettem, amikor gyanakodni kezdtem.
Te már ovis vagy, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!