Melyik a legjobb könyv középiskolai szervetlen kémia tanulására?
A szervetlen kémiához a Villányi tankönyv (az önállóan kidolgozandó- de a tananyag alapján nehezen kidolgozható- részekhez van internetes kidolgozott feladat, azt nagyon érdemes megnézni) és a Villányi Feladatgyűjtemény.
Az általános kémiához a Mozaikos tankönyv és a Villányi Feladatgyűjtemény együtt.
A szervetlen kémiához a legjobb a Mozaikos tankönyv önmagában.
A számolós feladatokhoz pedig át kell menni az Ötösöm lesz kémiából könyvön és Megoldásköteten 2-3x.
A gyakorlati kísérleteket nekem egy felsőbbéves ismerősöm adta oda kidolgozva, mert a tananyag ismeretei által sok kísérlet nem megvalósítható/ nem kifejthető.
Szervetlen kémiából Mozaikos 8. osztályos túl kevés. A 11-12. osztályos pedig feleslegesen sok. Ezért ajánlottam szervetlenből inkább a Villányis tankönyv + Feladatgyűjtemény kombót.
Ha akár emelt érettségire is készülsz, és MINDENKÉPPEN mozaikosat akarsz, akkor mindenképpen a 11-12-es kell.
De mondom: a szervetlen kémia EMELT érettségi részfeladataim (2015-ben!!) 99%-osak lettek csak a Villányi tankönyv alapján. (Igazából szinte csak a számolós feladatokban veszítettem pontot, mert lassú vagyok.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!