Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valaki kb. 40 évesen...

Ha valaki kb. 40 évesen szerez PhD fokozatot, akkor még megbecsülik?

Figyelt kérdés
Vagy túl öregnek gondolják, és már nem kell sehová?
2022. jan. 28. 15:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
külföldön több a doktorandusz mint az egyetemi állás
2022. jan. 29. 11:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Kérdező #10-hez. Az okos ember, a művelt ember és eg szakmában nagyon jártas ember az három különböző dolog. Ha egybeesik, az kivételes szerencse. Neki és a környezetének is.

#7 kizártnak tartom, hogy megtisztelőnek tekinted, pedig nem is pontoztam.

Azért mégis:

Első bek.: nettó hamisság. Hamis állítás cáfolata, ha mondunk egy ellenpéldát. itt vagyok én. Moost már van pénzem; minek mennék külföldre, ha magyar vagyok (amúgy évente minimum 4-5-ször), a hatalom rossz néven vette, hogy nyíltan ellentmondtam.

Második bek.: a felsőoktatási képzés folyamatosan züllik (jó oka van rá), a PhD nemkülönben, de arányuk nem nagyon változik. Természetesen az akadémia és más úgynevezett magas képesítést igénylő helyek is züllenek. Ez előre látható volt, és megfordítható, mindössze aminőséget kell preferálni. Csodálatosan rugalmasak az emberek.

Harmadik bek.: bizonyos szinten felől nyilvánvaló, hogy bármire lehet példát és ellenpéldát mondani, a példa kizárólag olyan állítást cáfol, amely úgy kedődik, hogy "minden"...

Negyedik bek.: ha akarom hiszem, ha akarom nem. Ez az előzményektől függ. Fel kellene tételeznem, hogy hiába hamis minden előzmény, ez nem az. Beláthatod, kevés érv szól amellett, hogy pont ezt higgyem.

2022. jan. 29. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!