Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valaki kb. 40 évesen...

Ha valaki kb. 40 évesen szerez PhD fokozatot, akkor még megbecsülik?

Figyelt kérdés
Vagy túl öregnek gondolják, és már nem kell sehová?
2022. jan. 28. 15:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Milyen tudományágról van szó?

Nekem volt kollégám, aki 56 évesen szerezte... :)

2022. jan. 28. 15:51
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
El nem tudom képzelni, honnan jönnek elő ilyen gondolatok. Az ember tudását, viselkedését becsülik, nem a korát. Amikor korról beszélnek ilyen dolgokban, akkor egy sztereotípiát ismételnek. Általában idősebb korban nem tesz az ember olyasmit, amit fiatalabb korában szokás tenni. Általában! De konkrétan tehet! És az eredmény ugyanaz. Ha mégse, az nem az illetőt, hanem a környezetét minősíti.
2022. jan. 28. 16:26
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

A PhD. fokozatot egy intézményrendszer adja. Szinte lehetetlen ilyesmit szerezni, ha az aktuális hatalom nem kedveli a kérdéses egyént és annak nincs sok pénze, vagy kedve külföldre menni.

A PhD. fokozat manapság már nem mond túl sokat az egyén műveltségének és szakmai képességeinek valós értékéről, hisz az alapkészségek megszerzése gyakorlatilag a mester vagy mérnökképzéssel teljesen megtörténik. A többi inkább az egyén beállítottságán múlik, nem mihaszna és sokszor korrupt akadémiai bizottságok preferenciáin!

Példa: Fenyő Márta világhírű sarlatánnak is van fizikusi PhD.-je, pedig köztudott hogy a polarizált fénynek nincs semmilyen speciális fiziológiai hatása - ezt a tényt akár egy jobb középiskolás diák is könnyen beláthatja.

(Nekem se engedték megszerezni a PhD.-t, hiába csináltam sikeres felvételit a képzésre. Normális esetben pedig már lazán kettőt is csinálhattam volna más politikai viszonyok mellett.)

2022. jan. 28. 16:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Itt mondták az oldalon, hogy a fiatal doktorokat előnyben részesítik. Egy másik rovatban.
2022. jan. 28. 17:09
 5/12 A kérdező kommentje:

Érdekes amit mondasz.

2022. jan. 28. 17:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"a fiatal doktorokat előnyben részesítik"

Milyen doktorokat, milyen területen?

2022. jan. 28. 18:36
 7/12 anonim ***** válasza:
Kifejtenék a megtisztelő véleményüket a #3 (16:56) választ lepontozó, igazságot bizonyára jobban ismerő - magyarán szólva - a témában tudósabb személyek?
2022. jan. 28. 22:34
 8/12 anonim ***** válasza:
55%

Nem mondanám, hogy úgy általában megbecsülnék a PhD végzetteket életkortól függetlenül.

Ha bejutsz egy PhD képzésre, akkor nyilván részt veszel oktatásban, publikálnod kell, folyóiratokba írni, és szerintem Magyarországon nem olyan túlzottan nehéz megcsípni egy alulfizetett tanársegédi állást. Legalábbis ami a műszaki felsőoktatást illeti, a többiről nem tudok nyilatkozni.

Gondolom azért nem nagyon csinálják 4X évesen az emberek a PhD-jukat, mert a saját gyerekük egyetemi taníttatását finanszírozzák éppen.

2022. jan. 29. 08:14
 9/12 anonim ***** válasza:

"Itt mondták az oldalon, hogy a fiatal doktorokat előnyben részesítik. Egy másik rovatban."

Hát ja, a pályázatokon. De még mindig nem tudjuk, hogy miért kell neked ez a PhD. Hogy ott legyen a neved előtt, hogy doktor?

2022. jan. 29. 08:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Mivel a jövőben nem tervezek Magyarországon élni, ezért nekem nem kell az alulfizetett tanársegédi állásra gondolnom. Sőt, elég félelmetes, hogy ebben az országban ennyire becsülik a művelt embereket.

"Hogy ott legyen a neved előtt, hogy doktor?"

Fogalmazzunk úgy, hogy az élethosszig tartó tanulás híve vagyok, így talán lesz időm erre is.

2022. jan. 29. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!