Kristálycukorból élesztővel készített alkohol egyáltalán nem tartalmaz metil-alkoholt?
Tartalmaz, minden erjedés ilyen erjedés termel valamennyi metanolt. Viszont ez olyan csekély mennyiség hogy ha meginnád előbb halnál meg etanol mérgezésben, mint hogy a metanol mérgezési határt elérhetné.
Persze minden erjesztő más, de ha bor vagy sör élesztőt használ valaki és nem desztillálja a keletkező metanol teljesen elhanyagolható.
Igen keveset, mivel az alkoholos italokban a metanol legnagyobb részt a pektinek bomlásából származik, amiből a legtöbb alapanyag tartalmaz valamennyit (legtöbbet a gyümölcsök), a kristálycukorban viszont nincs.
Az egyébként teljesen mindegy, hogy desztillálod-e a végeredményt, attól nem nő a metanol aránya (ti. az etanolhoz képest, mert ebből a szempontból egyedül az számít). A "rosszul lefőzött metanolos párlat" csak mese, semmi köze nincs a lepárláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!