Mi történne pontosan az emberrel, ha belezuhanna a Jupiterbe?
Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 17:17
2/9 anonim válasza:
5/9 anonim válasza:
Ha van egy űrruhád oxigénnel egy ideig még kellemes is lehetne. Van olyan légréteg ahol hasonló a nyomás és hőmérséklet is mint itt a földön. Amúgy csak esnél és esnél sok 1000 km-en keresztül, a felszínt sosem érnéd el mert nincs olyan. A nyomás és a hőmérséklet pedig csak nőne közben. Szerintem előbb préselődnél szét mint sülnél meg, de ki tudja.
6/9 LeonScottKennedy válasza:
#5:
Mi az, hogy "préselődnél szét"?
De, van felszín, a Jupiternek is van egy belső szilárd rétege, mint minden óriásbolygónak, hiába a legnagyobb része gáz. Máskülönben mi körül keringene a gáz? Az más kérdés, hogy a plazmában előbb elégsz, minthogy elérd a magot.
De egyébként a Coriolis-erő sokkal nagyobb ott, mint a Földön, így én arra szavazok, hogy még jócskán a Jupiter felszínén meghalnál a brutális viharokban.
7/9 LeonScottKennedy válasza:
"Jupiter felszínén meghalnál" Hopsz, gyorsan írtam.
Felszín helyett érts: legfelső rétegeiben.
8/9 anonim válasza:
6os, ez csak egy feltételezés, hogy van volt/volt neki egy sziklás magja. Egy másik teória szerint meg fémes hidrogén alkotja a magot.
9/9 anonim válasza:
Attól még az is sziklás.
Ha minden mást bírnál, a légnyomás nyomna össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!