Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az egyedek fele ráncos magvú...

Az egyedek fele ráncos magvú volt. Ez a szülői nemzedékre vagy a 2. utódnemzedékre vonatkozik?

Figyelt kérdés

Ezen és még pár kérdésen szenvedek már napok óta, egyszerűen sehol se mtalálom. HÁlistennek nem kell érettségizni bioszból, ezért a KETTES a lényeg, hogy meglegyen. 11. osztályos vagyok, eddig SOSEM tanultam biológiát. Általánosban 4. osztályig környezet volt, utána felső tagozatban tanárhiány maitt ilyen összevont hülyeség a kémiával, amiből kb semmi érthető nem volt. Gimiben szakgimibe mentem, ahol szintén nem tanultunk bioszt, most meg 11-ben átmentem félévre egy rendes gimibe, ahol meg elém rakják a 11-es anyagot. Még jó, hogy nem tudok semmit, nem is értem, kb mintha leültetnének társalogni a kínai nagykövettel.

A lényeg, hogy meglegyenek a válaszok és kettessel átmenjek minden vizsgán. A különbözetin is megvolt a 2-es, itt is meglesz biztos.

2022. jan. 21. 14:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Úgy értsétek, hogy nekem 10 és fél évnyi biológia hiányzik. konkrétan az EGÉSZ. Tényleg mintha kínaiul beszélnének hozzám. Ezt jeleztük persze az iskola felé, megértőek a tanárok, próbálnak segíteni, csak náluk sincsen épp biológia tanár, úgyhogy megint ilyen összevont zagyvaság lesz.
2022. jan. 21. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kontextus nélkül, kizárólag ez alapján az egy mondat alapján nem derül ki, melyik nemzedékre vonatkozik a megállapítás.
2022. jan. 21. 14:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Erről beszélek. Ez a feladat és oldjam meg. Mendel megfigyelésit kell összehasonlítani és ez a kérdés. Mondom, ha most erre itt senki nem fog tudni nekem segíteni leadom üresen és írok egy levelet a tanárnak, hogy találjon ki valamit amire kaphatok egy kettest év végén és el van felejtve. Ennyi
2022. jan. 21. 14:09
 4/12 A kérdező kommentje:

A fealdat így szól:

A: szülői nemzedék tagjaira jellemző

B a második tódnemzedék tagjaira jellemző

C mindkettő

D egyik sem.

Az egyedek fele ráncos magvú volt (ráncos magból kelt ki)

2022. jan. 21. 14:10
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

"Erről beszélek. Ez a feladat és oldjam meg."

Nem. Ez egy mondat a feladatból, nem a feladat.

"Mendel megfigyelésit kell összehasonlítani és ez a kérdés."

Na látod, akkor mégsem az volt a feladat, amit írtál. És szerencsédre a megoldáshoz semmiféle biológiai előképzettségre nincs szükség. Csak utána kell nézned Mendel kísérleteinek, és kikeresned azt, amelyik ráncos magvú borsók keresztezéséről szólt, és megnézned, melyik generációra igaz a fentebb írt megállapítás!

2022. jan. 21. 14:15
 6/12 A kérdező kommentje:

"Ez egy mondat a feladatból, nem a feladat"

nekem feladatnak tűnik :D de te biztos jobban tudod :D meg is van számozva, hogy 1. a 2. így szól: minden egyed heterozigóta volt. Erre is válaszolni kell A B C vagy D-vel.

"Csak utána kell nézned Mendel kísérleteinek, és kikeresned azt, amelyik ráncos magvú borsók keresztezéséről szólt, és megnézned, melyik generációra igaz a fentebb írt megállapítás!"

ez megtörtént. Mégsincs válasz.

2022. jan. 21. 14:20
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

"nekem feladatnak tűnik"

Akkor most hasonlítsd össze amit a kérdésbe írtál, a 3. és 4. kommenteddel, és gondolkozz egy kicsit!

2022. jan. 21. 14:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Leadtam üresen :) Nekem erre nincs időm, muszáj mással is foglalkoznom. Ha nem megy nem kell erőltetni. Nem ezen az utolsó 1 éven fogom bemagolni 12 év biológia tananyagát. érettségizni nem fogok belőle, használni meg végképp nem fogom.
2022. jan. 21. 14:32
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Elég kizárt, hogy ilyen tudással meg hozzáállással eljutsz az érettségiig
2022. jan. 21. 15:56
 10/12 A kérdező kommentje:
A hozzáállás megvan, a tudás nincs. látod, napokon keresztül ezeken szenvedtem, de mivel nincs meg az eredménye abbahagytam :D Ilyen egyszerű. Ha ennyire nem megy nem szabad többet foglalkozni vele, mert árt az egészségnek. Majd a tanár szépen eldönti, hogy mi szerint fog osztályozni. A sehogyan az nem megoldás, az rá vetne rossz fényt :) Nyílván ki fog találni olyan megoldást, amit meg lehet oldani. A felmentést már megírtam az igazgatónak, mivel nem kötelező tantárgy az érettségire. Ha elfogadja már holnaptól el lehet felejteni az egész biológiát. Ennyit nem ér az egész. Sőt nem is akarom, hogy érjen, mert nem érdekel.
2022. jan. 21. 16:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!