Ha a tojás főzésekor kéngáz szabadul fel, ami ugye mérgező, hogyan lehetséges, hogy mégis egészségesnek tartják a tojásfogyasztást?
Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 14:33
1/4 anonim válasza:
Általánosan igaz, hogy minden csak a mennyiségétől lesz mérgező. Például az ivóvíz is méreggé válik, hogyha annyit iszol meg belőle, hogy a szervezeted nem tudja feldolgozni.
Nem tudom, hogy a tojásból kifő-e a gáz, de gondolom igen, nem marad meg benne. Ha marad is, annyi biztosan nem, hogy az emberben negatív hatást válthasson ki.
2/4 A nagy Levin válasza:
Mert minimális mennyiségű kén- hidrogén szabadul fel főzéskor, ami nem ártalmas az egészségre.
3/4 anonim válasza:
Továbbá mert főzéskor, a hő hatására szabadul fel, a kihűlt tojás egy másik állapot.
4/4 anonim válasza:
Így van. A hő főleg a fehérjékre hat, amiben sok a kén. A kicsapodás mellékterméke a kénhidrogén, de csak nagyon kis mennyiség jön ki belőle gáz formájában, így aligha lehet elfogyasztani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!