Mi a Covid-19 keletkezésének a hivatalos magyarázata?
Azt tudom, hogy a koronavírus már létezett korábban is. Meg azt is hallottam, hogy a denevérek terjesztették. Vagy valami piacról jött?
A denevéres példát nem értem. Az ő testükben fejlődött ki a Covid-19?
A denevérekkel kapcsolatban az a helyzet, hogy a repülésükkor végzett nagy intenzítású munka miatt gyakran kerülnek emelt hőmérsékletű "lázas" állapotba. Ez megtizedeli a bennük levő vírusokat, ezért megengedhetik maguknak, hogy az immunrendszerük gyengébb legyen. Emiatt rengeteg vírust hordoznak, többek között némely fajok a SARS-2-vel 96 %-ban egyezőt is. Ezen vírusok nagy része nem tud az emberben járványt okozni, de egy közbenső állatba (talán tobzoska) átkerülve átalakulhat. Talán ez zajlott le a vuhani állatpiacon.
1#-hez érdekesség
Több denevér faj van, mint ahány emlősfaj együttvéve (a denevérek nélkül)
Így ha bármilyen emlősfajtól átugrik egy vírus az emberre, az jó eséllyel egy denevér lesz.
Rádásul a denevérek nagy kolóniákban élnek, amik jó élőhelyet biztosítanak a kórokozóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!