A kínai vakcina rossz, ha még nem engedélyezte az FDA?
Nem akarom az mRNS oltást, semmiképp sem. A vektorost pedig annál inkább sem, így marad a kínai. A kínai viszont nagyon rejtélyes, és fura, hogy az FDA még nem engedélyezte... attól félek, hogy soha ki nem derülő módszerekkel készült el, vagy valami olyan anyagot tartalmaz, ami emberre veszélyes. Kínáról köztudott, hogy totalitárius rendszer uralkodik, és nem rég olvastam, hogy egy kutatót azért rúgtak ki és fenyegettek halálra, mert felsorolta a nem várt mellékhatások listáját, amit Kína inkább eltitkol.
Meg tudná valaki magyarázni, hogyha a kínai annyira biztonságos, hogy megéri felvenni, akkor miért nem engedélyezte még az FDA?
"Csakhogy ahogy a vírusok esetében sem, úgy a vakcinák esetében sem tudható még 100%-ra, hogy be fog-e épülni a genomba"
De, tudható, hogy nem fog beépülni a genomba (mint ahogy egyébként, br ettől teljesen függetlenül, a koronavírus sem).
"ráadásul a tüskefehérje egyfajta kulcsként is viselkedhet, hiszen maga a vírus is a tüskefehérjék által jut be a sejtekbe."
Igen, és? Ha nincs vírus, amibe a tüskefehérje beépüljön, akkor szerinted mi fog beépülni a sejtekbe (segítek: semmi).
"Nem tudhatjuk, hogy nem keletkezik-e a szervezetben egy új vírus, aminek az összeállításához pont a tüskefehérje járul hozzá."
Ööööööö... Tehát minden alkatrésze ott van a vírusnak fertőzésre készen, csak pont a tüskefehérje hinyzik hozzá? Ezt a kockázatot én vállalom! (Mellesleg az elölt vírusban is ott van a tüskefehérje...)
" Nem tudhatjuk, hogy a tüskefehérje nem patogén-e."
????????????????????????????????????????????????????????
Mégis hogy a viharba lenne patogén. (Amúgy nem az. Azért pár száz millió mRNS és vírusvektor vakcina után ez eléggé kiderült volna...)
Lehet nincs rövidtávú hatása (ami nem feltétlenül igaz, mert fiataloknál szívizomgyulladást okoz, így a svédek a fiatalok számára korlátozta is a Modernát), de a hosszútávú mellékhatása még kijöhet, ezt nem lehet biztosra tudni.
Nem arra gondoltam, hogy a szervezetben megvan a vírus “teste”, hanem hogy kialakulhat, azaz nagyon könnyen rácsatlakozhat a tüskefehérje egy lipidre vagy fehérjére.
"Lehet nincs rövidtávú hatása"
Nem is írtam, hogy nincs. (Ha nem lenne semmi hatása, akkor eleve nem is lenne értelme...) Valóban ritkán okozhat szívizom és szívburok gyulladást. Ritkán. A népességben átlagosan 100 ezer mRNS oltára 2 szívizomgyulladásos eset jut, a fiatal férfiak körében ez az arány valóban magasabb, ott 100 ezer oltásra 10 eset jut átlagosan.
Miközben mindezidáig 100 ezer lakosra itthon kb. 360 COVID halálozás jutott...
Amúgy a koronavírus jelentősebben növeli a szívizom- és szívburokgyulladás kockzatát, mint a vakcina.
"de a hosszútávú mellékhatása még kijöhet, ezt nem lehet biztosra tudni."
Ez valóban így van. Azért megjegyzem, nekem nem tűnik túl valószínűnek. (Hogy okozna hosszútávú mellékhatást? Én nekem egy épkézláb mechanizmus sem jut eszembe. Talán valami autoimmun komplikáció, de az meg nem hiszem, hogy ilyen sokáig lappangana.)
"Nem arra gondoltam, hogy a szervezetben megvan a vírus “teste”, hanem hogy kialakulhat, azaz nagyon könnyen rácsatlakozhat a tüskefehérje egy lipidre vagy fehérjére."
És ha a tüskefehérje rácsatlakozik egy lipidre vagy fehérjére, abból mégis hogyan lesz vírus???
Nyilván a tüskefehérje hatására / mellékhatására gondoltam, nem a vakcina terápiás hatására.
Hát úgy, hogy a vírus nem más, mint egy lipidburok, fehérje és örökítőanyag. A tüskefehérje rácsatlakozhat valamelyik makromolekulára (egy lipidre, örökítőanyagra, pl. a bevitt mRNS-re) és kialakulhat egy új vírus a szervezetben.
"Talán valami autoimmun komplikáció, de az meg nem hiszem, hogy ilyen sokáig lappangana"
Nem emlékszem pontosan,talán a Pfizer esetében jött elő egy autoimmun komplikáció/betegség Németországban, bár ott a korona előtt is "magas" volt a 100k lakosra jutó esetek száma( már nem emlékszem rá melyik megbetegedésről volt szó), valami tized százalékokban dobta meg az esetszámot. Ez viszonylag hamar előjött.
"Hát úgy, hogy a vírus nem más, mint egy lipidburok, fehérje és örökítőanyag"
Ja, köszi tudom. Azt ugye tudod, hogy az előző válaszodban egy szót nem írtál örökítőanyagról?
"pl. a bevitt mRNS-re"
Ahhoz eléggé iparkodnia kell, mert az órákon belül lebomlik. Bár egyébként is érdekelne, hogy szerinted mégis hogyan kötődik rá a tüskefehérje az RNS-re amikor az egy membránhoz kötődő protein?
"és kialakulhat egy új vírus a szervezetben."
Szép sztori. És mégis hogy fog a vírus másolódni? A koronavírusok klasszikus RNS vírusok, az RNS örökítőanyagukat a saját RNS-függő RNS polimerázukkal másolják. Na most ilyet a vakcina mRNS-e nem kódol. Plusz a sejtben sincs ilyen. Szóval hacsak a "vírus" nem szerez be egy ilyet a feketepiacon, aligha fog tudni szaporodni. Azaz nem is lesz vírus.
"Hát én nem akarok sejtmanipulált élőlény lenni (ha már a génmanipulált nem megfelelő szó). Kb. olyan, mintha kiborgot csinálnának az emberből."
Hát akkor igyekezz hogy ne kapj el semmi vírust, mert azok ugyanúgy megsejtmanipulálnak mint a vakcina, és vírus-kiborg leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!