Amennyiben a Föld pólusváltása valóban megtörténik majd, a polgári repülés nem lesz biztosítható?
Nem kell semmiféle repülés,mindenki maradjon otthon a valagán.
Hová akarsz repülni virusért?
akar a túró, 55 év alatt 1x repültem, azt is alig bírtam ki, haza vonattal jöttem, meg ugye a vírus
csak ha bezavarodna a rendszer az én házamra ne zuhannyon semmi, se postagalamb, se repülő, se műhold...
Isaac Asimov egyik ismeretterjesztő könyvében (A robbanó Napok) volt szó erről. Még gyerekként olvastam a 80 -as években, azaz, azóta már valószínűleg pontosodtak a kapcsolódó ismeretek.
Ott, akkor az volt a mondás, hogy ha olyan ütemben gyengül a Föld mágneses terének az intenzitása, mint, ahogy a 80 - as évekig gyengült azóta, hogy először megmérték, akkor úgy 2000 év múlva éri el a 0 - t.
Wadmalac által leírtakkal egyetértve teszem hozzá, hogy az, hogy egy (akár hosszabb) ideig nem véd a Föld mágneses tere a kozmikus sugárzástól, magára az élővilágra olyan túl nagy terhet nem róna, mert a légkör azért eléggé megfogja a sugárzást.
Gondoljunk csak bele, hogy most, a pólusokba, azaz egy relatíve kis területre van "fókuszálva" a teljes bejövő mennyiség (leszámítva persze azt, ami a van Allen zónákban ragad), az gerjeszti is rendesen a légkör anyagát (sarki fény), de ettől még nemigen szenved ártalmat az ottani élővilág.
Mágneses mező nélkül mindez eloszlana a bolygón, azaz kisebb intenzitás esne annak egységnyi felületére, mint most a sarkvidékeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!