Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amennyiben a Föld pólusváltása...

Amennyiben a Föld pólusváltása valóban megtörténik majd, a polgári repülés nem lesz biztosítható?

Figyelt kérdés
Eltévednének a gépek?

2021. dec. 9. 08:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kösz! Hát ezt nem láttam máshol leírva az első két google oldalon.
2021. dec. 10. 08:45
 12/17 idegen.1 ***** válasza:

Nem kell semmiféle repülés,mindenki maradjon otthon a valagán.

Hová akarsz repülni virusért?

2021. dec. 10. 23:11
 13/17 A kérdező kommentje:

akar a túró, 55 év alatt 1x repültem, azt is alig bírtam ki, haza vonattal jöttem, meg ugye a vírus

csak ha bezavarodna a rendszer az én házamra ne zuhannyon semmi, se postagalamb, se repülő, se műhold...

2021. dec. 11. 09:06
 14/17 Wadmalac ***** válasza:
Én spec repkednék szívesen, de ebből a fizuból max botlás után lépcsőn lefelé.
2021. dec. 13. 14:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Isaac Asimov egyik ismeretterjesztő könyvében (A robbanó Napok) volt szó erről. Még gyerekként olvastam a 80 -as években, azaz, azóta már valószínűleg pontosodtak a kapcsolódó ismeretek.

Ott, akkor az volt a mondás, hogy ha olyan ütemben gyengül a Föld mágneses terének az intenzitása, mint, ahogy a 80 - as évekig gyengült azóta, hogy először megmérték, akkor úgy 2000 év múlva éri el a 0 - t.

Wadmalac által leírtakkal egyetértve teszem hozzá, hogy az, hogy egy (akár hosszabb) ideig nem véd a Föld mágneses tere a kozmikus sugárzástól, magára az élővilágra olyan túl nagy terhet nem róna, mert a légkör azért eléggé megfogja a sugárzást.

Gondoljunk csak bele, hogy most, a pólusokba, azaz egy relatíve kis területre van "fókuszálva" a teljes bejövő mennyiség (leszámítva persze azt, ami a van Allen zónákban ragad), az gerjeszti is rendesen a légkör anyagát (sarki fény), de ettől még nemigen szenved ártalmat az ottani élővilág.

Mágneses mező nélkül mindez eloszlana a bolygón, azaz kisebb intenzitás esne annak egységnyi felületére, mint most a sarkvidékeken.

2022. febr. 6. 10:38
 16/17 A kérdező kommentje:
Múlthéten egy spanyol tudományos folyóiratban azt olvastam, hogy ebben az évszázatban az ember képes lehet ezt a mezőt mesterségesen előállítani a Föld körül.
2022. febr. 6. 15:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Én beérném azzal is, ha ebben az évszázadban nem omlana össze a jelenlegi civilizáció.
2022. febr. 6. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!