Mikor találták fel a kenyeret?















Szalma a kenyérben? 😳
Házi kenyeret szeretnék csinálni lisztből, hogyan álljak neki?















"Szalma a kenyérben?"
Mivel a legtöbb olcsó kenyérben már 40% alatt van a liszt aránya, valamivel kell a többit kipótolni. Nem szalmaszálak, hanem abból készült élelmi rost, ballaszt. Ha még azt is megtudnád, hogy a gyorskelesztő thermofil mikrobákat miből izolálták a németek a 30-as évek vége felé, hogy lecsökkentsék a kelési időt a negyedére a hagyományos kovászhoz képest, az életben nem ennél többet kenyeret. A technológiát átadták a ruszkiknak amikor még haverok voltak a Molotov-Ribbentrop paktum révén, de már előtte rájöttek hogy az így készült kenyér hosszú távon gyengíti az immunrendszert, így ők maradtak a sima kovásznál. Azért volt nagy durranás a kb 1 órás kelesztés, mert így egy kenyérgyár kb háromszor annyi kenyeret tudott készíteni mint a kovász 6-8 órás kelési idejével. Egy háborúban meg etetni kellett a katonákat, különben nem ment a roham.





@9:
"az így készült kenyér hosszú távon gyengíti az immunrendszert"
Erre kérhetnék valami hiteles forrást? Peer reviewed tanulmányok lennének a legjobbak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!