Eddig is mehettek. Semmi nem tiltotta, és minden űrkutatással foglalkozó ország szokott civil tudósokat is küldeni, nem csak katonákat.
Csak az űrverseny elején volt kizárólagossága a katonáknak(vadász pilótáknak), sok okból. Könnyebben leírhatóak, hozzá vannak szokva a parancskövetéshez, többnyire az egész előéletük jól ismert az állam által, rendelkeznek pilóta tudással, és ennek megfelelően hozzá van szokva a szervezetük a nagy gyorsulásokhoz, stb.
"Sőt, már több (azt hiszem hét) űrtúrista is járt odakint."
2009 -től 2021 -ig ez így volt!
Csakhogy idén ment már 3 űrturista misszió.
És még egy menni fog egy Decemberben.
Mondjuk kérdés hogy a 2 szuborbitális repülést számítsuk -e annak.
De a Space-x 3 napos föld körüli pályás 4 emberes (3 űrturistás) missziója mindenképp az volt.
Ezzel együtt 10 -nél tartunk.
Ha a szuborbitális Blue Origin repüléseket is számba vesszük.
Akkor 18 -nál tartunk.
Továbbá 2 japán most fog menni Dec 8 -án a Nemzetközi űrállomásra Soyuz -al.
Újabb 3 űrturista jövő tavasszal egy Space-X űrhajóval szintén a nemzetközi űrállomásra. (De nem a Space-x szervezésében. Hanem Axiom space nevű céggel.)
Forrás:
Valaki fizessen már be engem is egy ilyen ürállomásos, pár napos körre!
Dévényi Tibi bácsi hol vagy?!?! Úgy hiányzol most!!
Akit érdekel még talán nem csúszott le a jelentkezésről:
#6 közel 41 évesen már lecsúsztam róla.
Viszont érdekes lesz kit fognak választani.
Remélem nem valami ner lovag vagy annak gyerekének a "jutalomútja" a cél. Az tényleg nagyon csúnya lenne.
Miért sajnálod tölük, hisz megérdemlik! én az egész NER-t elküldeném egy ilyen jutalomútra. Egészen a Marsig, persze csak oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!