Mi az igaz az mRNS vakcináról ?
Toroczkaitól hallottam, hogy azért nem jók ezek az mRNS vakcinák , mert ezt gyorsan dobták össze és ez még csak most lett megalkotva. De a Wikipédia szerint: "The first successful transfection of mRNA packaged within a liposomal nanoparticle into a cell was published in 1989" Tehát már a 90es években ismerték ezt az eljárást. Akkor ez nem valami új vakcina. Vagy ez csak kamu ami a Wikipédián van ?
@10: Kíváncsi voltam, képes vagy-e tovább ásni magad azzal, hogy nem érted, mire célzok - és igeeeen :D Köszi a megerősítést!
Az mRNS molekula, persze. Csak épp nincs az a kifejezést értő ember, pláne szakember, aki egy mRNS-ről szóló vita során azt mondja, hogy értek én ám a molekulákhoz.
Tudod, olyan ez, mintha kisautókról lejtőn való gyorsulásáról beszélnénk és valaki azt mondaná, hogy "fizikus vagyok, szóval többet tudok az objektumokról". Egen... a kisautót helyesen hívhatjuk objektumnak. Meg egy galaxist is. Meg sok mást. Aki tudja, miről beszél, nem használja ezt a kifejezést ebben a kontextusban, mert idegen és nevetséges. Tudod ki használja? Aki nem igazán érti, mit takar a szó, csak annyit hogy menőn, meg tudományosan hangzik. Pl te.
"5 szénatomos pentózból"
Dettó. Sőt, egyre rosszabb. Ez meg az "én matematikus vagyok, szóval tudom, hogy ez egy 3 szögű háromszög". (Aki nem értené: a pentóz szó magában foglalja, hogy 5 szénatomos. Aki rutinszerűen használja és érti a kifejezést, az életben nem ír olyat, hogy 5 szénatomos pentóz, mint ahogy épp eszű ember nem mondja azt sem, hogy ez az étel krumpliból készült burgonya.)
Szóval ja. Dolgozz még az ügyön, akkor talán elhisszük (nem). Tipp: a kevesebb néha több.
@12: Most komolyan? Ezt bárki megteheti kb. 2 másodperc googleval.
Wikipédia első sorok:
"During the COVID-19 pandemic, he has been criticized for promoting misinformation about the safety and effectiveness of COVID-19 vaccines"
És kap is hivatkozásokat szép számmal.
Azzal, hogy szégyentelenül orvostanhallgatónak hazudod magad és mindenféle kamut terjesztesz, konkrétan emberéleteket veszélyeztetsz. Ez nem az a szint ahol a magunk égetése a tét, vagy következmény, kissé komolyabb a helyzet. De gondolom, ezt még csak fel sem fogod...
Nem tudom, miből következtetted ki, hogy nem támogatom az oltásokat? A tudományos közegben nem tabu, és nagyon sok orvos úgy nyilatkozik, hogy valóban nem lehet előre meghatározni az oltás 100% biztonságosságát, és valóban új technológia, ugyanakkor jelenleg sokkal kisebb kockázatot jelent az oltás, mint a vírus. Én is be vagyok oltva, hiszen ez a logikus döntés. De miért kellene tagadni bármit is? Válaszoltam a kérdező kérdésére, és még továbbra sem az abban lévő információkat támadod. Nem fertőztek eddig emberi szervezetet mRNS-el, főleg sikeresen nem, hiszen azonnali immunválasz keletkezett. Pár éve viszont észrevették, hogy a tRNS nem váltja ki az interferonokat, így az mRNS egyik bázisát kicserélték a tRNS egyik bázisával, és megtörténhetett a fertőzés. Ez kb. 2015-16 környékén volt először publikálva, és már akkor felmerült, hogy terapeutikus jelentősseggel bír. Az első emberi kísérletek a járvány kapcsán történtek. Eddig hatásosnak bizonyult, és az is előnye, hogy viszonylag gyorsan legyártható egy új vakcina, ha a tüskefehérje módosul (mint pl. az omikron esetében, ahol kb. 30 pontmutáció keletkezett).
R. Malone-t azért említettem meg, mert ő volt az első, aki először fertőzött sejteket RNS-el, még a 80-as években. Így az mRNS oltások működésmechanizmusa is erre az eljárásra épül.
Szerintem ilyen mértékű cenzúra káros. Az embereknek joguk van meghallgatni az ellenvéleményt is. Nagyon sokféle konteós baromság terjed, és az teljesen oké, ha olyasmit törölnek, aminek nincs valóságalapja, azonban nagyon nincs rendben elhallgattatni azokat, akik nem feltétlenül istenítik, sőt kritikusabban állnak hozzá ehhez a technológiához. Ettől még mindig jobb élni az oltás lehetőségével, mint elkapni a vírust, de úgy gondolom, hogy azt az alapvető emberi jogot, hogy tiszteletben kell tartani a döntés szabadságát, soha nem lenne szabad kijátszani.
@14: Ez a legveszélyesebb, amit te csinálsz. Úgy tenni, mintha objektivitásra törekednénk, mintha tulajdonképpen támogatnánk az oltásokat, csak nem akarnánk elhallgatni a lehetséges veszélyeket. Ezzel úgy teszel, mintha nem egy egyszerű kis konteós lennél, mint az összes többi, így sikeresebben meg tudod szólítani akár még az értelmesebb embereket is, akik a nyilvánvaló konteóra csak legyintenek.
De ugyanolyan konteós vagy te is, mint a chippelt oltásosok, csak te még tudatosan hazudsz és taktikázol is, hogy elbizonytalaníts embereket.
A valóságban nincs semmiféle cenzúra. A legritkább bármilyen esetleges oltásokkal kapcsolatos veszélyek egy pillanat alatt végigjárják és végigjárták a teljes világsajtót, politikai és egyéb beállítódástól és minden egyébtől függetlenül, már akkor, amikor még csak bizonyítva sem volt ezen veszélyek kapcsolata az oltásokkal. Ha bármi valós aggály felmerül, abban a pillanatban tele van minden létező hírfelület vele. És te cenzúrát meg alapvető emberi jogok kijátszását emlegetsz? Kell ezt minősítenem vajon?
R. Malone-t nem azért említetted, mert ő volt az első bármiben is (akkor sem ha ez önmagában igaz). Azért emlegetted, hogy tekintélyre hivatkozással együtt vezethesd be azt a vadmarhaságot, hogy az mRNS oltások "toxikusak" lehetnek az emberre.
Nézzük csak ezt a toxicitást tovább a fentebb linkelt wiki cikkben:
"Malone received criticism for propagating COVID-19 misinformation, including making unsupported claims about the alleged toxicity of spike proteins generated by some COVID-19 vaccines;[2][10][4][22] using interviews on mass media to popularize self-medication with ivermectin;[23] and tweeting a study by others questioning vaccine safety that was later retracted"
Szép. A legjobb az, hogy jajj, az mRNS mit fog okozni, jajj-jajj, de azért olyan szert ajánlgassunk, aminek semmiféle bizonyított hatása nincs a koronavírusra, cserében ténylegesen és komolyan veszélyes, nem csak ködös képzelgés szintjén:
És te erre az emberre hivatkozol, miközben azt próbálod beadni, hogy a tisztességes tájékoztatás, mint emberi jog mellett vagy. Szép... ezeket a részleteket gondolom véletlen felejtetted ki a mesésből a hősödről.
Szerintem ásd el inkább valamerre magad. Ismételten: emberéletekkel szórakozok, isten tudja milyen okokból.
@15:
javítás:
mesésből = mesédből
szórakozok = szórakozol
Egyébként ez a te hősöd valamiért nagyon emlékeztet valakire. Láttunk már ilyet - nincs új a nap alatt.
Persze idáig még nem süllyedt. Reméljük nem is fog.
"A tudományos közegben nem tabu, és nagyon sok orvos úgy nyilatkozik, hogy valóban nem lehet előre meghatározni az oltás 100% biztonságosságát, és valóban új technológia, ugyanakkor jelenleg sokkal kisebb kockázatot jelent az oltás, mint a vírus."
De ez így is van. Szerintem aki felvett bármilyen oltást, az tisztában van vele, hogy előfordulhatnak mellékhatások. Egyedül az oltatlanok vannak oda azért, hogy "dehát ennek vannak mellékhatásai is" - mintha előzetesen nem tudták volna, hogy lehet. Csak épp szerintük biztosan lesz. Holott a valószínűsége elég alacsony, és nyilvánvaló, hogy csak az idő fogja megmondani a mértékét. Eltitkolni az előfordulást (vagy legalábbis azt sejteni, hogy eltitkolnak valamit) is csak a konteósoknak áll érdekükben. Hiszen eddig is kiderült, ha volt probléma, pl a szívizom-gyulladás. Úgy millióból egy. Csakhát nekik ezek már túl nagy számok ahhoz, hogy matematikai műveleteket végezzenek velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!