Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Csúnyaként minden hányszor...

Csúnyaként minden hányszor nehezebb?

Figyelt kérdés

Lehet ezt számszerűsíteni?

Például ott vannak a videojátékok 5 nehézségi fokozattal: kezdő, könnyű, haladó, profi, mester stb.

Ilyen viszonylatban hol lehet elhelyezni a csúnyák életét?

Tudom, hogy a kutyát nem érdekli a csúnyák élete, de hadd próbáljuk meg számszerűsíteni ezt már csak a tudományosság kedvéért.

Kössz!!!

2021. nov. 20. 17:53
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20

Márpedig simán lehet, amennyiben az emberi populációban is van szexuális szelekció.

Szerinted nincs?

2021. nov. 23. 13:26
 22/26 Wadmalac ***** válasza:

"az emberi populációban is van szexuális szelekció"

A szexuális szelekció, mármint sikeres párválasztást eredményezve nem szép-csúnya alapon működik, főleg nem embernél.

Sokkal inkább csajozási balfsz / nem balfsz alapon.

2021. nov. 23. 14:11
 23/26 A kérdező kommentje:

22

“Sokkal inkább csajozási balfsz / nem balfsz alapon“

Hát elég nevetséges lenne az anyatermészet ha ezen az alapon hajtaná végre a szelekciót. Akkor evolúciónak, létnek, univerzumnak, lényegében semmi értelme ha ilyen buta szoftveren fut.

2021. nov. 23. 14:40
 24/26 Wadmalac ***** válasza:

"Hát elég nevetséges lenne az anyatermészet ha ezen az alapon hajtaná végre a szelekciót."

Az anyatermészet nem gondolkodik és nem válogat.

A csajok igen.

2021. nov. 23. 14:54
 25/26 A kérdező kommentje:

24

Oké, de ilyen bonyolult és tökéletes rendszer csak okosabban működik mint “balfasz csajozó/nem balfasz csakozó”. :) Már a vírusok között is sok van amelyik kicselezi a immunrendszert. Ha feltételezzük, hogy nem tudatos a vírus akkor valami hatására kialakult az a viselkedésforma.

2021. nov. 23. 15:00
 26/26 2*Sü ***** válasza:
100%

> Én meg azt látom, hogy azért lesz a csúnya végül unalmas is mert nem engedik meg neki, hogy kibontakozzon…

- Kedves Béla! Látom éppen kibontakozni készülsz, de mivel ilyen csúnya vagy, ezért meg kell, hogy akadályozzalak ebben.

Így? Vagy hogy? Én nem voltam soha szép, de fél tucat ilyen-olyan közösségben töltöttem be központi szerepet. Soha nem éreztem, hogy a közösség tagjai bármiben is akadályoztak volna, sőt… Minden közösségben voltak szépek is, csúnyák is, akik valahogy a keménymagba tartoztak, és voltak szépek is, csúnyák is, akik a közösség perifériájára szorultak. Ez nem a szépségen múlik.

Nézz körbe. Menj be egy mondjuk egy átlagos kocsmába. Nem a legszebb férfiakat fogod ott találni, meg nem is a legintelligensebb, vagy legműveltebb, sem a leggazdagabb embereket. De az ott lévő férfiak igen nagy részének van párja. Ha ennél kicsit jobb adottságaid vannak, de mégsem találsz párra, akkor nem a lehetőségekkel van baj, valószínű a hiba a te készülékedben van, de a hiba nem az, hogy nem vagy szép, hanem valószínű más, belső értékeknek vagy híján.

Ahogy írtam, én nem voltam soha életemben szép – leszámítva talán a csecsemőkort –, sok pozitív jelzőt kaptam életem során, hogy humoros vagyok, intelligens, érzelmes, kedves, türelmes, hűséges stb., de a szép jelzőt kaptam meg a legritkábban. Ennek ellenére a felnőtt életem idejének több, mint 90%-ban párkapcsolatban éltem.

> Akkor evolúciónak, létnek, univerzumnak, lényegében semmi értelme ha ilyen buta szoftveren fut.

Ha az értelme alatt a célját érted, akkor igazad van. Az evolúciónak nincs célja. Folyamata, működése van, célkitűzése – lévén nem tudatod dologról van szó – nincs.

> Már a vírusok között is sok van amelyik kicselezi a immunrendszert. Ha feltételezzük, hogy nem tudatos a vírus akkor valami hatására kialakult az a viselkedésforma.

Az első mondat már egy antropomorfizált megfogalmazás. Valójában a vírus a szaporodás során mutálódik, mindenféle tulajdonság eltérések jönnek létre. Ezekből lesz, ami hátrányosabb lesz a lét- és fajfenntartás szempontjából, így ezek kevesebb utódot fognak létrehozni, lesz, ami meg előnyösebb lesz a lét- és fajfenntartás szempontjából és azok meg több utódot fognak tudni produkálni, idővel akár teljesen kiszorítva az előbbieket. Nem cselez itt ki senki semmit.

2021. nov. 23. 21:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!