A TURÁNI rassz/faj voltaképpen logikailag az Amerikai kontinensen született MESZTIC szó Eurázsiai kevert fajú népekre vonatkozó megfelelője?
A TURÁNI rassz/faj voltaképpen logikailag az Amerikai kontinensen született MESZTIC szó Eurázsiai kevert fajú népekre vonatkozó megfelelője?
A mesztic a mongoloid indiánok és a kaukázusi európai fehérek keveredéséből létrejött kevert populációra utal Közép és Dél-Amerikában.
A Turáni pedig szintén a mongoloid ázsiai és kaukázusi fehér népek keveredésére utal (pl: török népek) csak az eurázsiai kontinensen.
OLVASS:
idézet:
"A dél-szibériai rassz egy fizikai antropológiai koncepció, amellyel elsősorban a közép-ázsiai népesség egy részét írták le a 19. század második felében és a 20. században. Eredetileg turanid, vagy turáni rassz volt a neve.[1] A feltételezések szerint legkésőbb az i. e. 2. és 1. évezredben a cro magnonid típusból alakult ki, melyet gyenge tungid hatás ért. Lipták Pálnál c típusként szerepel. Másik neve andronovó típus. Külön rassz mivoltát modern kutatók kétségbe vonják, míg más vélemények szerint a két nagyrassz embertípus (europid és mongoloid) közös őse is lehet. Azonban a mongoloid és kaukázusi "közös ős" elméletet a genetikai kutatások megcáfolták, mivel a mongoloid (ázsiai) nagyrassz genetikailag jóval közelebb áll a fekete afrikai (negroid) nagyrasszhoz mint a fehér (kaukázusi) népcsoportokhoz.[2] Tehát a "közös ősből" való kifejlődés helyett valószínűleg a két külön nagyrassz a mongoloid (ázsiai) és a kaukázusi (fehér) keveredéséről van szó, amire a közép-ázsiai térségben került sor. Ma már inkább az europo-mongoloid kifejezést használják a modern antropológiában, utalva arra, hogy a kaukázusi (fehér) nagyrassz és a mongoloid (sárga) nagyrassz keveredéséről van szó.[3]
Jellemzően a kontinens sztyeppei övezetében alakult ki, s a mai napig az itt élő népeknél a leggyakoribb. Számtalan kevert formája létezik, attól függően, hogy az europid vagy a mongoloid jellegek a dominánsak. "
Na jó, te komolyan annyira nem értesz ehhez, hogy a saját magad által linkelt táblázatokat sem tudod értelmezni????
Nézzük már meg a 30. oldalon levő táblázatot (már csak azért is mert a másik kettő még csak nem is releváns az állításoddal kapcsolatban, bár az a pláne, hogy még így is ellentmond annak)!
"Sequence divergence and diversity estimates. For each pair of populations, the sequence divergence is provided as the mean and standard deviation of the mean of the number of differences per 1,000 base pairs."
Magyrul minél nagyobb a táblázatban az érték, annál nagyobb különbséget mutat! A Yoruba és a Biaka értelemszerűen afrikai népcsoportokat jelölnek. Ha ezeknek a divergenciáját vetjük össze a kelet-ázsiaiakkal és az európaiakkal, minden esetben 0,8-nál nagyobb átlag értéket kapunk. Ellenben az európaiak és kelet-ázsiaiak divergenciája 0,6579. Azaz KISEBB, mint ha az afrikaiakkal vetjük össze őket, azaz az európaiak és kelet-ázsiaiak JOBBAN HASONLÍTANAK EGYMÁSRA genetikailag, mint a vizsgált afrikaiakra.
Azaz annyira nem értesz az egészhez, hogy nem elég, hogy benyögsz egy teljesen idióta állítást, és nem elég hogy ezt egy olyan forrással próbálod alátámasztani, ami ellentmond neked, de mindenzt még el is kell neked magyarázni!!! És még azt hiszed, hogy mennyire értesz hozzá!!! (Vagy legalábbis úgy csinálsz. Nem tudom, melyik a szomorúbb lehetőség...)
És mindezt mindenféle rasszista fröcsögéssel, és teljesen megalapozatlan rágalmakkal fejeled meg! Elképesztően gáz vagy!!!
Annál tovább nem olvastam, hogy véletlenül megláttam, hogy az "out of Africa" úgy fordítódott, hogy "fekete afrikaiak". Könyörgöm.
Gondolom, a HELY megjelölés azért mégsem lehet átváltás a rassz megjelölésre hitelességi szempontból.
Ezt most nekem szántad?? Mert akkor talán olvasgasd még egy kicsit, mert én ilyet nem írtam.
(Mellesleg az első Homo sapiensek minden jel szerint sötétbőrűek voltak, az afrikai meg éppenséggel hely megjelölés...)
Mik az a "minden jel", hogy "sötétbőrűek voltak" az első homosapiensek?
Mellesleg pont a leírtak volt fordításban a hiba.
"Mik az a "minden jel", hogy "sötétbőrűek voltak" az első homosapiensek?"
Tudod azok a kék betűk nem csak a formázás miatt kékek! Az egy úgynevezett "link". Ha rákkattintasz a kurorral, akkor egy új oldalt nyit meg! Jelen esetben egy olyan tudományos publikációt, ami többek között azzal foglalkozik, hogy milyen bizonyítékai vannak annak, hogy az első Homo sapiensek sötét bőrűek voltak.
"Mellesleg pont a leírtak volt fordításban a hiba."
Mivel abban, amit írtam, nem szerepel az "out fo Africa" fordítása, ezt erősen kétlem...
Sadam87 agyát belepte és vérhálózatát eltömítwtte a sivatagi por alahu-ahbaru sem segített, pedig teve sebességre kapcsolt az agya.
A vitát már ott elvesztette, hogy automatikusan a fekete afrikaival azonosította az afrikai ősembert, ami még nem fejlődött külön nagyrasszokká.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!