Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tud tárolódni a memória...

Hogyan tud tárolódni a memória,ha annak nincs fizikai valója?Vagy mégis van?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy hülye a kérdés,de a memória meg az emlékek az nem "anyagból" áll,akkor hogy tud tárolódni?Vagy ott vannak az érzelmeink,vagy a gondolat.Hogyan tudnak ezek a dolgok létezni?

2021. okt. 21. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Van. Dióhéjban az agyi idegsejtek építenek ki új kapcsolatokat miközben információk rögzülnek az elmédben.
2021. okt. 21. 19:45
 2/8 A kérdező kommentje:
És a gondolattal mi a helyzet?
2021. okt. 21. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülye kérdés. Ér egy impulzus, pl látsz, hallassz valamit, az elektromos jelként átmegy az agysejtjeid közt. Ha többször is látod, akkor idegi kapcsolatok épülnek ki rá, kb úgy képzeld el, mint egy pókhálót. És minél többször látod azt a dolgot (vagy gondolsz rá), annál erősebb lesz a háló. Lényegében fizikai módon jelen lesz az agyadban. Persze mikroszkopikus sejt szinten. Az érzelmek egy külön történet, azokat a hormonok és ingerület átvivő anyagok miatt érezzük. Persze ennél bonyolultabb a dolog, de én nem vagyok se neurológus, se tudós. A lényeg, hogy ezek fizikailag létező dolgok, nem valami misztikus elmélet vagy elképzelés. Vannak nagyon jó ismeretterjesztő videók a jutyubon, ott szakemberek magyarázzák el érthetően.
2021. okt. 21. 21:19
 4/8 anonim válasza:

Az agyban található idegsejtek szinapszisai továbbítják a kémiai részeskéket amelyeket a receptorok vesznek fel. Egy dolgot annál jobban tudsz megjegyezni, minél többet ismételgeted, vagy valamilyen emlékezetes érzés társul hozzá. Ilyenkor ezek az idegsejtek, szinapszisok szabályos hálózata megerősödik.

Most hirtelen csak ennyit tudtam mondani.

Szerintem inkább olvass utána, mert ez egy nagyon éredekes, bonyolult folyamat (mint az agy, vagy maga a memória). Rengeteg könyv szól az agyról, és ígérem nem fogod megbánni, hogy olvasol róla, mert tényleg rettentően érdekes.

Régebben én is olvastam az agyról, csak már a nagy részét nem tudom felhozni a memóriámból (azért mondom, hogy felhozni, mert amit olvastam az a hosszútávú memóriámba került, csak mivel régen olvastam, az idegsejtek adott hálózata nem erősödött meg eléggé).

Egyébként megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

2021. okt. 21. 21:25
 5/8 anonim válasza:
Ó (4-es vagyok), igen a 3-as sokkal jobban elmagyarázta, mint én. 😅
2021. okt. 21. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:
És ehhez még hozzájön, hogy jelenleg lényegében fogalmunk sincs, hogy amit szellemiségnek nevezünk, továbbá amit meg hordozónak (idegháló), a kettő közötti folyamatok milyenek. Többek között ez az akadálya a mesterséges intelligencia létrehozásának. Ami e téren ma van, az valójában egy roppant profi célgép.
2021. okt. 22. 09:49
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

A kérdés jóval méylebbre mutat, mint a memóriatárolás fizikális, kémiai vagy biológiai módja.

Miben különbözik két, tökéletesen egyforma elektromágneses energiát hordozó rádióhullám, ha egyik tiszta fehér zaj, a másik meg kódolt információt hordoz?

Még az sem biztos, hogy a különbség egyértelműen kifejezhető az entrópiával.

Úgy néz ki, hogy az információt az anyagtól és energiától elkülönítve kell figyelembe vennünk, miközben neki is megvannak a szigorú megmaradási törvényei.

Ez egy nagyon érdekes tudományterület.

Érintőlegesen ide vág a fekete lyukaknál a "soft hair" teória, amint Hawking kutatótársaival utolsó éveiben dolgozott.

[link]

2021. okt. 22. 11:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogj egy papírlapot és gyűrd össze! Majd még egyszer gyűrd össze, aztán megint egymás után jó sokszor. Minden mozdulatod nyomot hagy a papírgalacsinban, azaz gyűrő mozdulataid mindegyike egy egy emlék benne. A papír az agy, az alakja pedig a benne levő információ.
2021. okt. 22. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!