Hogyan tud tárolódni a memória,ha annak nincs fizikai valója?Vagy mégis van?
Az agyban található idegsejtek szinapszisai továbbítják a kémiai részeskéket amelyeket a receptorok vesznek fel. Egy dolgot annál jobban tudsz megjegyezni, minél többet ismételgeted, vagy valamilyen emlékezetes érzés társul hozzá. Ilyenkor ezek az idegsejtek, szinapszisok szabályos hálózata megerősödik.
Most hirtelen csak ennyit tudtam mondani.
Szerintem inkább olvass utána, mert ez egy nagyon éredekes, bonyolult folyamat (mint az agy, vagy maga a memória). Rengeteg könyv szól az agyról, és ígérem nem fogod megbánni, hogy olvasol róla, mert tényleg rettentően érdekes.
Régebben én is olvastam az agyról, csak már a nagy részét nem tudom felhozni a memóriámból (azért mondom, hogy felhozni, mert amit olvastam az a hosszútávú memóriámba került, csak mivel régen olvastam, az idegsejtek adott hálózata nem erősödött meg eléggé).
Egyébként megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
A kérdés jóval méylebbre mutat, mint a memóriatárolás fizikális, kémiai vagy biológiai módja.
Miben különbözik két, tökéletesen egyforma elektromágneses energiát hordozó rádióhullám, ha egyik tiszta fehér zaj, a másik meg kódolt információt hordoz?
Még az sem biztos, hogy a különbség egyértelműen kifejezhető az entrópiával.
Úgy néz ki, hogy az információt az anyagtól és energiától elkülönítve kell figyelembe vennünk, miközben neki is megvannak a szigorú megmaradási törvényei.
Ez egy nagyon érdekes tudományterület.
Érintőlegesen ide vág a fekete lyukaknál a "soft hair" teória, amint Hawking kutatótársaival utolsó éveiben dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!