Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan győzzem meg a világ...

Hogyan győzzem meg a világ vezetőit, hogy a tengervízszint emelkedést kompenzáló tervem jó lesz?

Figyelt kérdés
Sokat kutattam a témában és az előrejelzések nem biztatóak. Ezért a megoldásokat kutattam. Meg is találtam: sok elhagyott bánya van a kontinenseken és sok nagy kráter is. Ezekbe nagy méretű csatornákkal igen sok tengervizet lehetne vezetni. Igaz, költséges, de kb 1 m emelkedést megelőzhetnénk vele. Csatornákat most is építenek a nagy tankerek miatt, pld most vágják ketté hamarosna Nicaraguát is a kinai mérnökök, de ők építenek az Adria sarkától is Dunáig és Törökben is.

#klímaváltozás #óceán #tengerek vízszintje
2021. okt. 16. 22:29
1 2
 11/19 Gofrisütő ***** válasza:
100%

Volt több, mint 1 000 ember, akinek azt nondták, hogy őrült, és igaza volt.

De ne felejtsük el azt a több milliárd embert sem, akinek meg nem.

Ha szerencsés vagy, akkor 1 a millióhoz az esélye, hogy igazad van.

2021. okt. 17. 13:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan győzzem meg a világ vezetőit, hogy a tengervízszint emelkedést kompenzáló tervem jó lesz?"

Leginkabb varazslattal vagy ilyesmivel, esetleg rengeteg wiszkivel, mert nem lesz jo.

2021. okt. 17. 20:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mintha enyhe trollszagot éreznék...
2021. okt. 17. 20:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 enyhét?

A Föld felszínének csupán 29,8%-a szárazföld (nem is értem miért hívjuk Földnek, miért nem Víznek, de ezt hagyjuk most). Szóval az 1 m tengerszint emelkedést úgy lehetne ellensúlyozni, ha az összes szárazulatot 2,376 m magasan elárasztanánk vízzel. Még most is komolyan lehet venni a kérdezőt? Na ugye...

2021. okt. 17. 21:42
 15/19 Wadmalac ***** válasza:
95%

Sajnos, éppen a #14 által is említett okból nem jó módszer a szárazföldön keresni helyet a vízfeleslegnek.

Ami amúgy nem felesleg, csak a mai klímához illene jég formájában tároltnak és lassan körforgónak lennie.

Szóval még az sem lenne jó megoldás, ha a "felesleges" vizet mondjuk elvinnénk a Marsra.

A vastag jég formájában lévő jelenléte a sarkokon, gleccserekben fontos klímaszabályozó tényező, többek közt a fény- és ezzel hővisszaverése révén.

2021. okt. 18. 09:51
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudnád meggyőzni őket, hogy leellenőrízhető tényekre támasztott számításokat végzel, ezt megjelenteted egy tudományos szaklapban, aztán a szakmával karöltve mehettek is Putyinhoz. De már itt cáfolták az elképzelésedet, úgyhogy kicsit még finomítsd az elméleted.
2021. okt. 27. 15:11
 17/19 anonim ***** válasza:
Mélyföldek elárasztásával, csak ugye ez matek.
2021. nov. 21. 14:42
 18/19 anonim válasza:

ez vagy troll, vagy nem kéne engedi a betegeknek hogy a diliházba netezzenek :D

ha tényleg írkálsz valakinek ekkora ökörségeket szerintem leborul a székről is olyat röhögnek rajtad.

még az is értelmesebb lenne ha mélyebbre ásnák a tengereket

2022. jan. 21. 20:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Vagy igyuk meg...
2022. jan. 21. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!