Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan győzzem meg a világ...

Hogyan győzzem meg a világ vezetőit, hogy a tengervízszint emelkedést kompenzáló tervem jó lesz?

Figyelt kérdés
Sokat kutattam a témában és az előrejelzések nem biztatóak. Ezért a megoldásokat kutattam. Meg is találtam: sok elhagyott bánya van a kontinenseken és sok nagy kráter is. Ezekbe nagy méretű csatornákkal igen sok tengervizet lehetne vezetni. Igaz, költséges, de kb 1 m emelkedést megelőzhetnénk vele. Csatornákat most is építenek a nagy tankerek miatt, pld most vágják ketté hamarosna Nicaraguát is a kinai mérnökök, de ők építenek az Adria sarkától is Dunáig és Törökben is.

#klímaváltozás #óceán #tengerek vízszintje
2021. okt. 16. 22:29
1 2
 1/19 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ha azok a bányák a tengerszintnél magasabban vannak akkor szivattyúzni kell már nem éri meg.

De még rosszabb a helyzet mert ki kellene ezeket szigetelni is hogy a sós víz ne jusson be a szárazföld édesvíz készleteibe mint szennyezés. Használhatatlanná téve a felszín alatti édesvizeket.

Ráadásul az összes szárazföldi bánya mennyiség bőven kevés lenne bármilyen csökkentéshez.

Ami kis mértékben működne az a mélyföldek elárasztása a tengerrel. Valamicskét ideiglenesen talán segítene.

Ilyenek a holt tenger vidéke, észak afrika szaharai mélyföldjei, a kaszpi tenger. Mivel ezek egyébként is "sósak" nagy kárt már nem okozna a beáramló tengervíz.

Szivattyúzni sem kellene.

Pár millió ember kitelepítésére lenne viszont szükség a megvalósításhoz.

2021. okt. 16. 22:38
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
A kimaradt délutáni gyógyszereket sürgősen vedd be! Az ápolók már úton vannak, addig lehetőleg ne kezdj új projektekbe.
2021. okt. 16. 22:41
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi Eagle Hunt a választ, a második felét angolra fordítva elküldöm a kormányzóknak! Egy már válaszolt pár hete! Geológus hallgató vagyok, végzős. Ki akarok költözni az USA-ba az óceán mellé. Krátert, ami közel van a parthoz ( kevesebb mint 50 mérföld) Ausztrália térképén találtam 15 van. De az USa ban is sok van.
2021. okt. 16. 22:47
 4/19 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Ez a mai legjobb xD

De szerintem a heti is :)

2021. okt. 16. 23:01
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Számításokat is végeztél? Csak mert a bányák és kráterek nekem nudli térfogatúnak tűnnek pl. a tengerszint feletti jég olvadt vízmennyiségéhez képest.

Ráadásul ez csak egy problémát csökkentene, apró tüneti kezelés a többi klímaváltozáshoz kapcsolódó probléma mellett, és ahhoz képest elég nagy projekt. Ez így önmagában nem "terv", csak egy laikus ötlet.

A főkérdésre: nehezen.

2021. okt. 17. 02:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem is említve, hogy a kimerült bányákat elárasztják, visszamegy a talajvíz. Úgyhogy oda már sok vizet nem lehet betuszkolni.
2021. okt. 17. 05:49
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Banyak? :D Ha az egesz Karpat-medencet toltened fel tengervizzel, az se jelentene egy meternyi emelkedes-sporolast :)
2021. okt. 17. 07:09
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Problémamegoldó Peti? :D
2021. okt. 17. 07:50
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik bekötötték a netet az intézetben.
2021. okt. 17. 08:19
 10/19 A kérdező kommentje:
,, Noé! Te őrült vagy! Szedjél be nyugtatókat! Itt nem lesz özönvíz! mennyi ideje várod már?? Nem látod, hogy mindenki rajtad röhög? Noé! Te álomvilágban élsz! Nézz fel hogy süt a nap! "---- aztán egyszer nagyon megdördült az ég és elkezdett esni és abba sem hagyta az esést, amíg csak a hegyek csúcsa látszott ki a tengerből.
2021. okt. 17. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!