A klímaváltozásra az egyetlen ésszerű reakció a hedonizmus?
Baromság. Nem lesz itt semmilyen világvége belátható időn belül. A túlnépesedés és az erőforrások túlhasználása miatt egyre kevesebb erőforrás fog jutni egy emberre, de ez nem valamiféle világvége, amit whiskyvel a kézben vár az ember, hogy eleméssze.
A gazdag országoknak, akik még most be tudnak fektetni a jövőbe nem lesz lényegesen rosszabb, ha cselekednek. A szegény országokban... ott most se jó, és a jövőben se lesz az.
A lényeg, hogy a folyamatos életszínvonal növekedés fenntarthatatlan. De ez nem azt jelenti, hogy a következő generációk akkor visszacsúsznak a kőkorszakba.
Pont az lenne a lényeg, hogy a rövidtávú fogyasztás helyett az infrastruktúra fejlesztésbe fektessük a gazdasági potenciálunkat. Kicsiben, egy család szintjén ez azt jelenti, hogy pl egy tartós, és minél energiatakarékosabb ház megépítésébe, és ne évi 2 nyaralásra, meg gyakori mobil és tv cserére költsük a keresetünket. Kicsit nagyobban, pedig azt jelenti, hogy látványberuházások, stadionok helyett vízgazdálkodás fejlesztésére, erdőtelepítésre, (tömeg)közlekedési infrastruktúra fejlesztésébe, elektromos hálózat fejlesztésébe stb invesztálja az ország a pénzét.
A klímaváltozás elleni küzdelem nem a klíma miatt problémás, hanem a kérdezőhöz hasonló szemléletű és tudású tömegek miatt. Akik között van meglehetősen nagy hatalmú is.
A klímaváltozás simán kezelhető lenne, ha ezek a szemléletek keményem megregulázhatók lennének. Csak sokan hamis humánumra hivatkozva nem akarják e kényszerintézkedéseket (pazarlás, energiatakarékosság, szelektív energiafelhasználás, szokások változása, ehhez persze az infrastruktúrát is át kell alakítani. Az alapproblémát itt az emberi hitványság jelenzi.
Teljesen egyetértek, ezt mondom már én is mióta :D
Persze világvége nem lesz úgy, mint a filmekben, de nagyon bitang világ lesz hamarosan, és nem is lehet ezt már megakadályozni.
Szóval én amondó vagyok, hogy hajrá, b-sszunk oda még utoljára, élvezzük, maxoljuk ki a jólétet, amíg lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!