Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A kemiai Nobelt sem Kariko...

A kemiai Nobelt sem Kariko Katalin kapta. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
[link]
2021. okt. 6. 12:09
 1/9 Wadmalac ***** válasza:
87%

Majd jön az még.

Szerintem akkor fog aktuálissá válni, ha globálisan túl leszünk a pandémián.

2021. okt. 6. 12:11
 2/9 hollófernyiges ***** válasza:
90%

Kopizom egy korábbi válaszom:

Mielőtt komolyabb következtetésekbe bonyolódnánk, Karikónak kb. nulla esélye volt most Nobel-díjat kapni. Amióta az odaítélő bizottság valamikor száz éve belefutott egy nagy pofonba, és olyan eredménynek adta a díjat, ami áttörésnek látszott, de kiderült róla, hogy tévedés az egész; azóta eléggé óvatosak és általában várnak pár évet. Újabban ilyen volt a CRISPR génszerkesztési módszer felfedezése, amire 2012 óta mondják, hogy Nobel-díjat érdemel, de csak 2020-ban ért el idáig a bizottság. Úgyhogy még vagy öt évig ne rágjuk a körmünk október elején.

2021. okt. 6. 12:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Jogos erv, viszont szerintem a pragmatikussagot tekintve a CRISPR meg legalabb tiz evig nem lesz aktualis politikai-hadipari-etikai okok miatt. Rengeteg a versenytars, a kovetkezmenyeirol, hatasairol semmit sem tudunk. Hipoteziskent nyilvan csodalatos, de itt szerintem ki is merul.
2021. okt. 6. 13:05
 4/9 Wadmalac ***** válasza:
91%

Itt azért a valós eredmények gyorsabban látszanak.

Csak azokat tudni kell felmutatni, ha díjazni akarsz.

Ha a pandémia lefut, akkor lesnek stabil statisztikák a vakcina-hatékonyságokról.

És az már jó alap, ha mutat elég forradalmi fejlődést.

2021. okt. 6. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ezen csak a pitiánerek gondolkodnak.
2021. okt. 6. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Az mRNS technológiának igazán nagy jelentősége nem a covid elleni vakcinánál van. A jelenlegi kísérletek -ha eredményesek lesznek- akkor sokkal inkább érdemelnek díjat, szóval nyugodtan várhatunk még néhány évet.
2021. okt. 6. 23:11
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
Ha bejön a terv egy univerzálisabb vakcinára ezen az alapon, az végképp meg fogja érdemelni.
2021. okt. 7. 07:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam meg. :(

Kb. ugyanannyi esélyem volt.

2022. ápr. 18. 16:29
 9/9 A kérdező kommentje:
lol
2022. ápr. 18. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!