A Hubble űrteleszkóp miért csak kB 500 km magasan van?
Szerintem ennek több oka van:
- hogy ellásunk a naprendszeren kívülre, teljesen mindegy, hogy a Föld körül kering a teleszkóp vagy egy távolabbi bolygó/kisbolygó körül. A naprendszeren kívül olyan hatalmasak a távolságok, hogy egyáltalán nem oszt-szoroz semmit, ha pl. a Plútó körül keringene. Lehet, hogy onnan jobban látnánk, hogy mi van a naprendszerünk külső peremén, de a Hubble-nak ez nem feltétlenül az elsődleges célja.
- javítás, karbantartás: a teleszkóp azért elég drága műszer, közelebbről sokkal hamarabb észleljük a hibáit, és sokkal hamarabb tudunk felküldeni hozzá javító(robotokat).
Most engem miért pomtoztatok le 2-es vagyok ugyan azt írtam mint az 5-ös csak kicsit máshogy
"hogy ellásunk a naprendszeren kívülre, teljesen mindegy, hogy a Föld körül kering a teleszkóp vagy egy távolabbi bolygó/kisbolygó körül. A naprendszeren kívül olyan hatalmasak a távolságok, hogy egyáltalán nem oszt-szoroz semmit, ha pl. a Plútó körül keringene. Lehet, hogy onnan jobban látnánk, hogy mi van a naprendszerünk külső peremén, de a Hubble-nak ez nem feltétlenül az elsődleges célja."
"Hidd el a naprendszer olyan kicsi hogy ha a 2 fényévnyire lévő peremére küldenénk se látnánk többet annál amit most látunk"
Mondja el valaki hogy ez miért akkora hülyeség? Csak a galaxisunk 100.000 fényév a látható világegyetem meg többmilliárd akkor ekkora számoknál már számít az hogy hova küldjük ki? A 2 fényévet csak példának írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!